Waarom Brussel het op toeristisch vlak (deels) beter doet dan New York

Rédaction / Redactie,
02-09-2021
Met zo'n 2,4 miljoen buitenlandse bezoekers in 2017, is Brussel maar een kleine toeristische trekpleister in vergelijking met zwaargewichten zoals Bangkok (20,05 miljoen), Londen (19,83) of Parijs (17,44). En toch moeten we daar een kanttekening bij maken.
visit.brussels

Wat het aantal internationale bezoekers betreft, staat Brussel volgens de laatste Mastercard Global Destination Cities Index op de 76ste plaats in de wereldranglijst (van 162 steden). Maar: “Hoewel België minder buitenlandse bezoekers trekt, liggen de gemiddelde dagelijkse uitgaven van de toeristen in deze hoofdstad verrassend hoger dan in topsteden”, aldus Mastercard.

Gemiddelde uitgaven ruim 2x hoger dan in New York

Volgens de analyse zouden vakantiegangers in Brussel gemiddeld 367 dollar per dag uitgeven, veel meer dan in Parijs (301), Londen (153) of New York (147). Het grootste deel van het budget, 29%, is bestemd voor gastronomie en dranken. “Daarna volgen overnachtingen (26%), lokale diensten (22%) en winkels (19%).

visit.brussels - Eric Danhier

Kort verblijf

Onze hoofdstad trekt voornamelijk Fransen, Britten, Duitsers, Spanjaarden en Amerikanen aan. Reizigers verblijven gemiddeld 1,9 nachten in Brussel, 56% onder hen komt naar Brussel voor zaken.

De Mastercard Global destination cities index geeft een rangschikking van steden op basis van een analyse van het totale aantal internationale bezoekers en de uitgaven van deze bezoekers in hun bestemmingsstad in 2017.