Terug

Wallonië: buitengewone evenementen!

cms

door cms

Het is onmogelijk je te vervelen in Wallonië. Het hele jaar door vind je er activiteiten, de ene al gekker dan de andere. Festivals, feesten, wedstrijden, evenementen…: er is voor elk wat wils!

Bueren en fleurs FTPL - P. Fagnoul

We geven je hier wat ideeën voor de komende maanden. Maar je beseft ongetwijfeld dat deze lijst niet exhaustief is.

De Stichting Folon nodigt je uit om een dagje in de frisse lucht door te brengen tijdens Hemelvaart in mei 2022: “Prenez l’air” is een evenement dat de lucht en de hemel in de spotlight plaatst. Op het Domein Solvay in Terhulpen heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops vliegers maken en aan demontraties door vliegeraars. Verhaalwandelingen en muzikale animaties zullen je verder verwonderen.

Om met je voeten terug op de grond te komen, ga je naar het historische hart van de Vurige Stede: de treden van de Montagne de Bueren worden overspoeld door duizenden bloemen, een niet te missen spektakel. Meer dan 22.000 planten van twintig verschillende soorten worden gebruikt om een adembenemend floraal fresco te maken. Het evenement vindt om de twee jaar plaats. De volgende editie is voor juni 2022.

Als je liever terug in de tijd gaat, moet je eind augustus 2022 naar Aarlen. Daar ontdek je een rijk historisch erfgoed in het hart van de stad: gedurende een weekend zal de stad zijn Gallo-Romeinse verleden in de kijker zetten. “Veni Vidi Orolaunum”, zo heet het evenement waarop je een leuk moment beleeft met gladiatoren, paardenspektakels, workshops, ambachten, geleide bezoeken en nog veel meer.

En wat denk je van een uitstap naar Marche-en-Famenne om de levende beelden te bewonderen die de stad zullen overnemen? Een openluchtspektakel voor iedereen. De gelegenheid voor een magische wandeling. Niet minder dan 100 levende beelden: het is simpel, het is de grootste bijeenkomst van levende beelden in Europa! Grappig, eng, dromerig, … Er is voor ieder wat wils. Een straatfestival dat goed doet en dat je uitnodigt om te dromen. Blokkeer alvast eind augustus 2022 in je agenda!

Een bezoek aan de Grot van Han-sur-Lesse begeleid door een dwarsfluit is ook zo’n mooie ervaring! In juni 2022 zal elke zaal je verwelkomen in een muzikaal universum: je gaat van klassieke muziek naar moderne muziek… een charmante beleving. 2 uur magie in een prachtige omgeving. Het zal gegarandeerd groot en klein weten te betoveren!

Ontdek alle buitengewone evenementen op VISITWallonia.be/buitengewoon