Wallonië: de kaart van adembenemende bezienswaardigheden!

Wallonië wordt gekenmerkt door een heuvelachtig reliëf, ingekleurd met dorpen, stromen en andere bosrijke gebieden. Zoveel kenmerken eigen aan het Zuiden van België, dat vaak uitzonderlijke vergezichten biedt.

© Olivier Legardien

Hoewel de meeste mensen de ‘Tombeau du Géant’ in Bouillon of de ‘Sept Meuses’ in Profondeville kennen, zijn andere plaatsen ook een omweg waard als u op zoek bent naar bezienswaardigheden! In dit overzicht ontdekt u de mooiste uitkijkpunten van Wallonië die allen opgenomen zijn in een interactieve kaart. U zal merken dat het soms niet nodig is om ver te reizen om verbluft te worden!

 

Provincie Namen

Gelegen in het centrum van België, wordt  de provincie Namen ook wel het ‘Land van de Valleien’ genoemd, en niet zonder reden! Vijf in het oog springende plekken werden door Wallonie Belgique Tourisme uitgekozen:

• De ‘Roche à Lomme’ in de gemeente Viroinval,  die beschouwd wordt als één mooiste grote kalkrotsen in Wallonië.

• Het ‘Point de vue de Jambon, waar de Semois een schitterende lus tekent tussen de dorpen Membre en Bohan.

• De ‘Aiguilles de Chaleux’ in het Furfooz-park behoren tot de mooiste krijtrotsformaties in België.

• De site van Poilvache, niet ver van Dinant, de ruïne van een middeleeuws fort bovenop een hoge rots.

• Het beroemde ‘Sept Meuses’ in Profondeville, niets minder dan het meest opmerkelijke panorama van het Naamse landschap.

© Bruno D'Alimonte

 

Provincie Luxemburg

Zes opmerkelijke sites zijn te ontdekken in de provincie Luxemburg:

• De ‘Tombeau du Géant’, vlakbij Bouillon, heeft geen introductie meer nodig.

• Vaak verward met de voorgaande, is het panorama van Frahan en de Semois even uitzonderlijk, vooral sinds de site verlost is van zijn camping.

• Nog Zuidelijker is de ‘Tombeau du Chevalier’ in Herbeumont een beboste heuvel omringd door de Semois en volledig te overschouwen vanuit een oud versterkt kasteel.

• Niet ver van daar is het uitkijkpunt van Hat in Chiny een andere uitzonderlijke site, gevormd door de duizend en één kronkels van de Semois.

• In het Noorden van de provincie tenslotte, weerhouden we de ‘Rocher du Herou’ in Houffalize en het uitkijkpunt van Crestelles in La-Roche-en-Ardenne, twee even opmerkelijke sites. 

© J.P. Remy

 

Provincie Luik

Gelegen in het Zuidoosten van het Koninkrijk, moet de provincie Luik niet onderdoen voor zijn buren:

• De site van de ‘Roche aux Faucons’ in Esneux. Het 120 meter hoge uitzicht over de vallei van de Ourthe kreeg zijn naam omdat het een broedplaats was van slechtvalken die sinds 1958 niet meer voorkomen in de streek.

• In het Oosten vinden we het panorama van de ‘Rocher de Falize’, dat met zijn hoogte van 70 meter een onbelemmerd zicht biedt op de vallei van de Warche.

• Niet ver van de Duitse grens tenslotte, is de ‘Nez Napoléon’ in Reinhardstein ook een rotspiek die een adembenemend zicht biedt op diezelfde vallei van de Warche. Als u toch daar bent, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan het kasteel van Reinhardstein, met zijn arendsnestpositie.

Al deze uitzonderlijke plaatsen zijn opgenomen in de interactieve kaart die sinds kort online te vinden is op de website van Wallonie Belgique Tourisme!Bekijk de kaart

© WBT-Dominik Ketz