Terug

Wallonië: de mooiste stadspanorama’s!

In de steden kuieren we door de straten en bezoeken we de gebouwen. Maar zelden nemen we de tijd om ze van bovenaf te bekijken. En toch is het middenin een stad ook mogelijk om te genieten van ongelooflijke panorama's!

Luik

FTPL – P. Fagnoul

Luik bewonderen vanaf de hellingen van de citadel is zeker een aanrader. Om toegang te krijgen tot dit panorama, moet je inderdaad de 374 treden van de Montagne de Bueren beklimmen, dit kunstwerk dat ooit de kazerne van de citadel met het stadscentrum verbond. Maar wees gerust! Het beklimmen van deze indrukwekkende trap wordt al snel beloond: het uitzicht op de Vurige Stede is zo mooi dat je de geleverde inspanningen snel zult vergeten.

Charleroi

Leslie Artamonow

Ook in Charleroi krijg je een prachtzicht door de paden van de terrils en de kunstmatige heuvels van het Zwarte Land te beklimmen. Niets is fascinerender dan dit landschap waar alles contrasteert. Het groen van de natuur verzacht de bruintinten van het industriële landschap waar de verticaliteit van de schoorstenen de horizon doorklieft. Onnodig te zeggen dat fotografieliefhebbers hier een uniek panorama aantreffen.

Namen

WBT J.L. Flémal

Namen is, zoals je je kunt voorstellen, ook een van de topbestemmingen. Vanaf de top van de citadel heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Als je de Tour du Guetteur beklimt, kan je de oude wijken, de klokkentorens en de Samber bewonderen, die van daaruit een slingerend blauwgrijs lint lijkt. In de schaduw van hoge bomen of op de wallen van de citadel, lijkt het alsof je zit te dromen op een groot balkon.

Bergen

Magicowl Prod

De Cité du Doudou beklimmen is ook een zeer goed plan. Bergen gezien vanaf de terril van Héribus, is gewoon magisch. De overblijfselen van de mijnbouwactiviteit boetseerden het landschap op een ruwe manier en het geheel is behoorlijk ontroerend. Vrij steile trappen leiden naar de top en van daarboven varieert de aarde tussen rode en zwarte tinten.

Doornik

Jan D’Hondt

Het Belfort van Doornik dat gebouwd is in het hart van de oude stad, biedt je ook een ongelooflijk panorama. Rode daken, kasseien, klokkentorens, standbeelden. Alles is zo poëtisch van daar bovenaf. We raden je aan om steeds te stoppen bij de ramen tijdens de beklimming van de 257 treden: de ‘schilderijen’ die je hier ziet, zijn elke keer zo anders!

Ontdek onze steden op VISITWallonia.be/steden