Terug

Wallonië: de mooiste vergezichten!

Wat een plezier om van bovenaf dingen te ontdekken en de hele wereld aan je voeten te hebben. Vooral wanneer die wereld o zo mooi is! Wallonië biedt met zijn golvende reliëf adembenemende vergezichten. Het zou jammer zijn om daar niet van te genieten.

WBT - Denis Closon

Ken je de Aiguilles de Chaleux? Dit rotsmassief in Houyet is geklasseerd als Uitzonderlijk Erfgoed van Wallonië. En dat wil wat zeggen! Deze rots wordt beschouwd als een van de mooiste kliffen van België. Hij ligt in de Lesse en zijn kleuren variëren van grijs tot zwart. Het kronkelende water en de stevigheid van de steen worden gecombineerd in een ongelooflijk tafereel. De site, die opmerkelijk is uit esthetisch oogpunt maar ook op archeologisch, geologisch en botanisch vlak, wordt ook zeer gewaardeerd door liefhebbers van rotsklimmen.

WBT - Pierre Pauquay

Een ander uitzonderlijk vergezicht vind je in Dourbes, in het Natuurpark van Viroin-Hermeton. De Roche à Lomme domineert er het landschap en is tot over de grenzen bekend om zijn grote biologische waarde. Bedekt met een overvloed aan flora is deze kalkstenen rotspiek, met bovenop een kruis, een lust voor het oog: perfect om het panorama van de Viroin-regio te bewonderen.

WBT - Ju Focus

In Botassart, een deelgemeente van Bouillon, is een uitkijkpunt vanwaar je kan genieten van de prachtige meander van de Semois en het omringende bos. Dit is de Tombeau du Géant, die geklasseerd is als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië en als natuurlijk erfgoed van landschappelijk belang. Volgens de legende ligt hier een reus begraven. Hij weigerde zich na een veldslag door de Romeinen gevangen te laten nemen, dus verkoos hij zich in de leegte te storten. Een mooi sprookje dat verteld wordt in het groen van de heuvel en het blauw van het water.

WBT - Denis Closon

Ook de ruïnes van Poilvache zijn een bezoek waard. Een paar kilometer van Dinant kijken deze 13e– en 15e-eeuwse overblijfselen uit over de Maas en het pittoreske dorpje Houx. De muren zijn bedekt met groen en de ecologische rijkdom van de plek zal je versteld doen staan. De plek voedt de verbeelding en het panorama is adembenemend! Niet voor niets is de site erkend als belangrijk erfgoed in Wallonië.

VISITWallonia.be/natuur