Terug

Wallonië: De Visitwallonia toerismepass is er weer!

De Visitwallonia toerismepass wordt op 5 mei opnieuw gelanceerd! Deze gratis pass blijft tot 30 juni geldig.

© Michel Clinckemaille

Gelanceerd met als doel het publiek te laten genieten van de versoepelingen van het "buitenplan” dat op 8 mei in werking treedt, zal de nieuwe versie van deze pass een verlengde geldigheid hebben, omdat het mogelijk zal zijn hem gedurende bijna 2 maanden te gebruiken.

Met een waarde van 80 euro geeft hij toegang tot bijna 700 musea, pretparken, accommodaties, enz. in Wallonië. "Een eerste versie van de Visitwallonia pass werd gelanceerd in oktober 2020, maar de tweede lockdown verhinderde de mensen om er ten volle van te profiteren", legt de Waalse minister van Toerisme Valérie De Bue uit.

 

First come, first served!

"Dankzij de recuperatie van het ongebruikte saldo van de vorige pass, zullen 25.000 exemplaren van de nieuwe versie beschikbaar worden gesteld van het publiek op basis van het ‘first come, first served’ principe." Een tweede verdeling, met hetzelfde aantal passen, vindt plaats voor de zomervakantie.

 

Waar en wanneer?

Net als de vorige versie is de pass, ter waarde van 80 euro, beperkt tot slechts één exemplaar per gezin.  De verdeling start op 5 mei om 8u00 en gebeurt via een online registratie. Om de toegankelijkheid te garanderen voor mensen die geen of moeilijk toegang hebben tot internet, is het ook mogelijk om telefonisch te reserveren.  Ook Vlamingen en buitenlanders krijgen de mogelijkheid een pass aan te vragen.

Voor mensen die niet weten hoe ze hun pass moeten gebruiken, biedt Visitwallonia op zijn website vouchers en verschillende brochures aan met de activiteiten die beschikbaar zijn in Wallonië.

Reserveer hier uw pass