Terug

Wallonië: dit zijn de mooiste terrasjes en toeristische trekpleisters!

Ben je op zoek naar een uitzonderlijke plek met een uitzicht voor een aperitief onder vrienden? Of gewoonweg een aangenaam stukje groen om van te genieten met je gezin?

Bedankt, VISITWallonia

We hebben Wallonië afgeschuimd om de mooiste terrasjes en toeristische trekpleisters te vinden. Zo kan jij volop genieten van de zomer!

Waals-Brabant

We starten onze tocht in Waals-Brabant, en meer bepaald in Waterloo, bij de boerderij van Mont-Saint-Jean. Hier vind je een micro-brouwerij met een groot terras dat uitkijkt over het omringende platteland.

Een paar kilometer verderop in Nijvel , in een veel modernere omgeving, opent het Van der Valk hotel het terras van zijn brasserie van zodra het weer het toelaat. Ideaal om van een cocktail te nippen of een van de gerechten te proeven die chef-kok Cédric Tennstedt creëerde!

Nog steeds in Waals Brabant heet de Stichting Folon je welkom op het domein van het kasteel van Terhulpen. Het restaurant, dat vlak naast de Stichting ligt, heeft een mooi terras in het hart van een uitzonderlijke groene omgeving.

Henegouwen

Op naar Henegouwen dan, en meer bepaald naar de Brouwerij Dubuisson. In het prachtige kasteel van Ghyssegnies in Pipaix kan je genieten van een van de vele ter plaatse gebrouwen bieren, en van een smakelijk hapje. Bierliefhebbers zullen ook de Espace Chimay waarderen, een hoogtepunt van lokale gastronomie gewijd aan kaas en trappistenbier.

Nog een must is het Koninklijk Museum van Mariemont in Morlanwelz en zijn weelderige Engelse landschapstuinen, erkend als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië. Zijn brouwerij en terras liggen verscholen in deze unieke omgeving.

Tussen Bergen en Ath ligt het dierenpark Pairi Daiza, waar de molen van de monniken Cambron een aangenaam terras heeft en waar je kan genieten van een uitgebreid aanbod van ‘natuurlijke’ gerechten. Ook in het Museum van de Fotografie in Charleroi vind je een mooi stuk groen, met een park van zo'n 85 hectare met opmerkelijke bomen. Tenslotte vind je in het park van het Kasteel van Seneffe heel wat food trucks met een gevarieerd aanbod, elke dag van 11 tot 18 uur.

Luik

In de provincie Luik is een bezoek aan het Hôtel Sélys een must. De bar heeft een terras en een dakterras dat van donderdag tot zaterdag toegankelijk is. Niet ver daarvandaan kan je in het Museum van la Boverie originele recepten degusteren in de ‘Madame Boverie’ ruimte, en ook buiten als het weer het toelaat.

In het hart van Luik, aan de voet van de Buerenberg, is de Brasserie C gewijd aan de geneugten van de Waalse 'terroir' en zijn streekbieren. In het Oosten van de provincie biedt het hôtel-restaurant Bütgenbacher een uitzonderlijk uitzicht op een van de mooiste dorpjes van de Oostkantons. Het uitzicht vanop het terras van het restaurant van hôtel Naxhelet is al even adembenemend, op de nabijgelegen golfclub van Wanze!

Namen

In de streek rond Namen beginnen we ons overzicht bij de Abdij van Maredsous, in de vallei van Molignée. Daar kan je de beroemde kazen en bieren van de abdij proeven, terwijl je de frisse lucht opsnuift.

Het Domein van Chevetogne biedt vijf hotels en restaurants, allemaal met een terras dat uitkijkt over het omringende landschap. Het boetiekhotel The Royal Snail tenslotte, gelegen aan de voet van de Citadel van Namen, heeft een bar en een restaurant, met een heel gezellig terras dat uitkijkt op de tuin en het zwembad.

Luxemburg

We eindigen onze toer door Wallonië met de provincie Luxemburg en het dorp Redu, waar het nieuwe didactische kunstmuseum MUDIApas geopend is. Het museum is gehuisvest in een voormalige pastorie die helemaal gerenoveerd is en herbergt het MUDIA Café, een comfortabel en gastvrij universum vol kunstboeken, en een groot terras met een adembenemend uitzicht over het ‘boekendorp’.


VISITWallonia.be