Terug

Wallonië: Een dienst om je bezoek te plannen in functie van… de drukte!

VisitWallonia en Orange België ontwikkelen in de loop van de zomer van 2021 een gratis tool waarmee je je in realtime kan informeren over de drukte op de verschillende toeristische plekken in Wallonië.

Na een eerste testfase is het doel om toeristen te helpen hun bezoeken en verplaatsingen beter te plannen door te profiteren van minder bezochte plekken.

 Hoe werkt het?

Het principe berust op de anonimisering en aggregatie van het aantal mobiele verbindingen op het netwerk van Orange België in een afgebakende zone. Er worden natuurlijk geen persoonlijke gegevens verzameld tijdens het proces. Dankzij een analyse van de verzamelde gegevens zal het resultaat geëxtrapoleerd kunnen worden naar alle mobiele gebruikers van alle netwerken in die zone en wordt de berekende drukte omgezet naar een kleurcode, gaande van ‘rood’ (zeer drukke zone) tot ‘groen’ (kalme zone).

Dit initiatief toont nog maar eens de mogelijkheden die digitale technologie biedt voor alle economische sectoren in Wallonië, meer in het bijzonder het toerisme. Het is het symbool van de ambitie van Digital Wallonia om van de regio een intelligent en geconnecteerd gebied te maken”, zegt Benoit Hucq, algemeen directeur van Agence du Numérique.

 Inspiratie voor je vakantie in Wallonië