Wallonië een wandel- en fietsparadijs langs het water

Waarom zou je het verder zoeken, als je een wandel- en fietsparadijs op luttele kilometers vindt? Wallonië is een walhalla voor de fietser en wandelaar die graag geniet van rust, natuur en water. Maar voor het Pack & Raft concept zit je perfect over de taalgrens. Grijp je rugzak, spring de kajak in en trek er op uit.

Ourthe en de Aisne © C. Mottet Ourthe en de Aisne

Van beginner tot doorgewinterde wandelaar

Of je nu een absolute beginner of ervaren wandelaar bent, Wallonië verwelkomt je met open armen en heeft wandelingen aangepast aan jouw niveau en interesses. De authentieke charme die is gegarandeerd, maar voor de rest bepaal je jouw uitdaging helemaal zelf.

Download wandelroutes brochure

Download fietsroutes brochure

 

3 wandelingen in de kijker

Ellezelles: de heksen en trollen wandeling
Op zoek naar een prachtige wandeling voor het hele gezin? Niet twijfelen, trek naar Ellezelles. Jaarlijks vindt in dit dorpje in het laatste weekend van juni de heksenverbranding plaats. Je wandelt samen met je kroost langs heksen- en trollenpaden in het land van Les Collines. Vergeet ook zeker geen bezoekje te brengen aan het plattelands- en heksenmuseum. Je verkent tijdens deze wandeling een stukje van het "Parc naturel du Pays des Collines", dat 25.000 hectare bestrijkt. Deze wandeling van 5 km is voor jong en oud haalbaar en onderweg passeer je een aantal zeer leuke sculpturen die bijdragen aan de sfeer.

Sedoz : de Ninglinspo
De Ninglinspo is een prachtig bergriviertje en de wandeling loopt er een flink stuk langs. Dit is een pittige wandeling van 6 km die wel wat fysiek vereist. Het is misschien wel de mooiste wandeling die je in de Belgische Ardennen kunt maken. Halverwege laat je de Ninglinspo achter je en kun je genieten van het uitzicht. Neem zeker even de tijd om op het uitkijkpunt van Drouet van het panorama te genieten. Trek door de bossen, geniet van het klaterende water en kom volledig tot rust.

Malmedy: dwars door de Hoge Venen
Tijdens deze wandeling van net iets meer dan 14 km ontdek je de 3 valleien van de Hoge Venen. Je passeert schilderachtige beekjes, struint door een steengroeve om vervolgens de rivier La Warche te volgen. Je onderneemt hier een prachtige natuurwandeling, met heel veel beekjes en slijk. De moeilijkheidsgraad is haalbaar voor iedereen, maar stevige wandelschoenen vallen wel aan te raden.

Vallon du Ninglinspo © WBT - Denis Erroyaux

 

Pack & Raft: een unieke manier om Wallonië te verkennen

Nog nooit van Pack & Raft gehoord? Best mogelijk! Deze formule komt overgewaaid uit Alaska. Met een klein, licht bootje dat makkelijk in te pakken valt trek je door de Ardennen voor een mix van wandelen en peddelen. Zo ga je gericht op zoek naar avontuur zonder remmingen. Een unieke manier om Wallonië en de vele waterlopen te beleven.

Samen met een gids verken je het parc naturel des deux-ourthes. Terwijl je op de rivier tot rust komt en geniet van het landschap, zoek je het avontuur op eens je voet aan wal zet.
Trek er samen met je vrienden op uit en geniet van dit geweldige concept, waarbij de natuurmens in jou volledig tot zijn recht komt. De wandeling wordt afgestemd op het niveau van de groep en vormt de aanloop naar nog meer pret. Aangekomen bij de rivier is tijd om de rugzak uit te pakken en boot op te blazen. In minder dan 5 minuten ben je klaar om te vertrekken. Je peddelt over het meer van Nisramont naar de dam om van dichtbij te bekijken hoe daar energie wordt opgewekt. Een aanrader voor iedereen die de natuur van binnenuit wil beleven!

© Luc Van Ouytsel