Terug

Wallonië in de zomer met je hond

14/07/2022

Je trekt er nooit op uit zonder je hond. Je trouwe metgezel volgt je in al je avonturen, en dat zal niet meteen veranderen! Dus om het beste uit je Waalse uitstapjes te halen, maken we de balans op. Wandelingen, accommodatie, activiteiten... Wij vertellen je alles, zodat je met een gerust gemoed met je hond kunt vertrekken.

WBT - Charlotte Princen

Zin in een wandeling of een trektocht elders? Geen nood! Wij hebben voor jou de routes op een rijtje gezet waar honden zijn toegestaan. Waarom neem je hem niet mee voor een wandeling in de  buurt van Remouchamps, in het Amblèvebekken? 6 km aan mooie wandelingen zijn daar voorzien en nemen je mee naar een van de meest landelijke riviertjes van het land: de Ninglinspo.  Ongetwijfeld zal je viervoetige metgezel dolblij zijn na de waterpret!

Wandelingen en trektochten met de hond

Als je de hond mee wilt nemen op je ontdekkingen en wandelingen, is dat op veel plaatsen best mogelijk! Trakteer jezelf bijvoorbeeld op een wandeling in de Tuinen van Annevoie: ze werden aangelegd in de 18e eeuw en zijn de enige watertuinen in België die tot de mooiste van Europa behoren. Het kasteel is niet te bezoeken, maar niets weerhoudt jou ervan om voor zijn elegante silhouet te poseren met je hond: dat levert zeker mooie foto’s op! Alle kastelen, musea, pretparken en tuinen die je met je hond zullen verwelkomen, staan hier vermeld:

Musea en attracties in Wallonië

Maar als je vooral het grote avontuur met je hond wilt beleven, is dat ook mogelijk! Op het water of op rails, we hebben tal van originele activiteiten verzameld om samen met hem te beleven! Zo zal stand-up paddle met hem een onvergetelijke herinneringen nalaten. Wellicht beland je een paar keer in het water en wordt het meer lachen dan peddelen.  Sup-Ardennen heet je welkom in het hart van de Belgische Ardennen om deze fun aan te durven!  De andere gekke activiteiten om met je huisdier te ervaren vind je allemaal hier:

Originele activiteiten met de hond in Wallonië

En als je je hond in je koffers wilt stoppen en hem mee wilt nemen om een paar dagen elders door te brengen, kies dan voor een hondvriendelijk verblijf. Gîtes en gastenkamers, accommodaties van Accueil Champêtre of Ardennes-étape: de plaatsen die je hond verwelkomen zijn talrijk. Zoals de gîte “Le Fournil“, gelegen achteraan “La Ferme du Parc” in Montignies-Lez-Lens. Je vindt er de charme van de oude gebouwen. De bakstenen, de balken en natuurlijk de oude broodoven. De accommodaties waar je met je hond kan verblijven vind je hier:

Met de hond / Accommodaties in Wallonië

En om ontspannen te vertrekken, aarzel dan zeker niet om de pagina met adviezen en aanbevelingen te raadplegen. Het is zoveel aangenamer om zonder kopzorgen te vertrekken!

Met de hond / Onze tips voor reizen en bezoeken