Terug

Wallonië met de camper: “Wat is er leuker dan flaneren met je huis op je rug?”

Campers zijn leuk. Ja toch? Wie heeft er nooit van gedroomd om zijn huis mee te nemen? Om te kunnen stoppen waar je wil om te eten of uit te rusten?

Bedankt VISITWallonia

De camper is nog leuker wanneer je beschikt over informatie die het slagen van je trip garandeert. Daarom nodigen we je uit om de kaart 'Wallonië met de camper' te downloaden, een initiatief van Wallonie Belgïe Toerisme (WBT). Deze eenvoudige en bijzonder praktische kaart biedt een overzicht van de publieke stopplaatsen en campings die beschikken over plaatsen voorbehouden voor campers. Allemaal plaatsen waar je kan overnachten of een paar uur stoppen, om te genieten van de minimale diensten die nodig zijn voor het verderzetten van je reis. Een absolute must. En dat is nog niet alles.

Je vindt er ook een selectie van attracties waar je met je camper welkom bent voor de duur van je bezoek. Veel Waalse steden hebben geschikte parkeermogelijkheden die WBT voor je op een rijtje heeft gezet. Ideaal voor een ontspannen wandeling met een gerust hart!

Nadat je de kaart gedownload hebt, moet je het charter van de camper-kampeerder voor de geest nog eens mentaal overlopen. Kamperen met de camper verschilt immers van het gewone kamperen. Essentieel voor een goed verloop van de reis zijn punten als respect voor de natuur, parkeren op geschikte plaatsen, kiezen voor lokale winkels, regels rond beleefdheid en communicatie met anderen... Resoluut positieve waarden voor een zorgeloze trip.

In Wallonië is de infrastructuur zo aangelegd dat je gemakkelijk om de 2-3 dagen je vuilwatertanks kan legen. Denk hieraan bij het plannen van de etappes voor het legen en het bevoorraden van water, om stress te voorkomen. Stopplaatsen uitgerust met een elektrische aansluiting worden eveneens opgelijst. Ook het sorteren van huishoudelijk afval is gereglementeerd en daar kan je best op anticiperen zodat je de geschikte containers vindt.

Wallonië is de ideale bestemming: aan alles is gedacht om je campervakantie tot een succes te maken. Vertrekken maar!

VISITWallonia.be/camper