Terug

Wallonië neemt de nieuwsgierigen mee op de Napoleonroute, 200 jaar na de dood van de keizer

Vierennegentig kilometer is de afstand tussen het begin van de veldtocht van 1815 en het laatste slagveld bij Waterloo. Ter gelegenheid van de 200e sterfdag van de Franse keizer neemt Wallonie Belgique Tourisme bezoekers mee op de Napoleonroute in de voetsporen van de keizerlijke troepen, van Beaumont tot de beroemde Leeuw van Waterloo.

© Danis Erroyaux

Tijdens deze tocht, die wordt geflankeerd door verklarende panelen en opgeluisterd door 150 monumenten, grafstenen en musea die het bezoek van de keizer aan België illustreren, zullen liefhebbers een schat aan architectonisch, cultureel en landschappelijk erfgoed ontdekken, terwijl ze het groeiend conflict aanvoelen dat het Europa van de 19e eeuw en later zou bepalen.

Ik download de kaart van de Route Napoleon

 

Ligny, de laatste overwinning van Napoleon

"Op 15 juni 1815 arriveerde Napoleon, die drie maanden eerder net weer aan de macht was gekomen in Frankrijk, in België met de bedoeling om twee van zijn belangrijkste vijanden afzonderlijk te verslaan: de Pruisen van Blücher en de Engelse bondgenoten van Wellington," legtWallonie Belgique Tourisme uit. “Na het winnen van de veldslagen van Ligny en Quatre Bras, werd Napoleon uiteindelijk verslagen in de ultieme confrontatie op 18 juni tijdens de Slag van Waterloo."

 

Volg het originele parcours!

Drie dagen lang doorkruisten de keizer en zijn troepen Wallonië. De tocht gaat langs Beaumont met zijn Salamander-toren, de gemeente Thuin en het Château du Fosteau, Fleurus en zijn Château de la Paix - het laatste paleis van Napoleon op het platteland. Daar rustte hij uit na zijn laatste overwinning, in Ligny.