Wallonië: onze leukste ideeën voor activiteiten bij regen!

Natuurlijk dromen we ervan dat de zomer zonnig wordt, maar we anticiperen ook op het geval dat de regen plots opduikt! Want op vakantie mag je je niet vervelen! Dus om regenachtig weer te laten rijmen met leuke momenten, brengen we hier alles wat je nodig hebt!

CGT - Arnaud Siquet

Kasteelleven!

Zoek uw toevlucht in het hart van de talloze kastelen van Wallonië en laat hun muren, doordrenkt van geschiedenis, u beschermen! Ontdek het Château des Princes de Ligne in Antoing. Dit neogotische bouwwerk heeft veel te vertellen: de omwallingen, de ridderkamer, de kamer van de kasteelheer en de kerker met de beroemde vergeetputten! Laat je vertellen over de 100-jarige Oorlog Jaren, de Bourgondische periode, de problemen van de Inquisitie…

 

Een bezoek aan een museum in het hart van een kasteel is ook een geweldig idee. Het Château de Harzé is hiervoor ideaal: het Museum van molens en bakkerij bevindt zich in de oude bijgebouwen van dit kasteel. Een leuke manier om dit 17e eeuwse gebouw te bewonderen en meer te weten te komen over de geheimen van het broodbakken. Er is een watermolen te bewonderen en er worden zelfs demonstraties en workshops georganiseerd!

 

Naar de musea…

Aan musea geen gebrek in Wallonië: er is voor elk wat wils! Zoals het Doudou Museum, in de Jardin du Mayeur, in Bergen. Het neemt je mee in de wereld van de Ducasse, een juweeltje van het werelderfgoed en de folklore. Het is een echte onderdompeling waarmee je getuige kunt zijn van het legendarische gevecht tussen Sint Joris en de draak!

 

Even ontspannen?

De meest rustigen onder ons zullen niet aarzelen om het sombere weer in de wellness centra te vergeten. Ontspannen in de hammam, dromen in het bubbelbad, relaxen in de sauna’s: het is allemaal ideaal op een regenachtige dag! Ontdek ook de Cinq Mondes Spa in Dolce La Hulpe, dat behandelingen en ontspanning biedt in een uitzonderlijke omgeving! Het groen van het Zoniënwoud en de natuurlijke materialen nodigen uit tot relaxatie en rust.

 

FTBW

… Of een spannend moment?

En als u met uw gezin bent, kies dan in plaats daarvan voor de golfslagbaden in de vele Waalse waterparken: Aqua Mundo, van het Center Parcs Les Ardennes in Vielsalm, garandeert u uren plezier! Dit subtropische park biedt activiteiten voor alle leeftijden: glijbanen, golfslagbaden, jacuzzi, jetstreams… Maar het leukste zal zijn om in de Duo Racer een wedstrijdje te doen!

Avonturiers zullen zich wellicht liever verschuilen voor de regen in een van de grote Waalse recreatieparken! Zoals Orbis avontures Luik. Hier maak je een duik in een buitengewoon universum! Augmented reality, immersietheater, special effects: de ervaringen zijn hier talrijk. Wat de spelletjes betreft, heb je hier de mogelijkheid om meer dan 500 bordspellen te testen! Ideaal om je hersenen te pijnigen en quality time te delen met vrienden.

Fabrice Hauwel

Escape games zijn in de mode en de ene zijn al verleidelijker dan de anderen. Het Escape Game van Hastière-par-dela, vlakbij Dinant, is zeker een aanrader! De Escape Cruise neemt je hier mee op een reis in de jaren ’20. Aan boord van een luxeschip moet je een bekende journalist helpen ontsnappen uit zijn hut voordat het schip de haven verlaat!

Ontdek het volledige aanbod op ‘Ideeën voor uitstapjes in Wallonië bij regenachtig weer’.  En wat het weer ook is, beleef vooral een leuke tijd!

Om nog meer ideeën op te doen om van de zomer in Wallonië te genieten, surf je naar VISITWallonia.be

 

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆