Terug

Wandeling in de vrije natuur in Saint-Hubert

Wandelen lucht op. Altijd. Zeker in een weelderige natuur. Daarom trekken we naar de provincie Luxemburg, meer bepaald naar Saint-Hubert, voor een magische wandeling. Hier maak je kennis met de ziel van het woud…

© WBT-JL Fle?mal

Ondanks de afstand van bijna 20 km en de gemiddelde moeilijkheidsgraad, zal deze wandeling je ongetwijfeld vleugels geven. En je hoeft er geen magisch drankje voor in te nemen! Het bos van Saint-Hubert is een lofzang voor de natuur. Vanuit de Fagne de la Doneuse, gelegen aan de rand van het bos van Saint-Michel, start een afdeling naar de vallei.

Een beekje dat tussen de rotsen stroomt is je gids en enkel diens gekletter verstoort de stilte. De wegen worden niet voor niets “de wegen der eenzaamheid” genoemd. De route leidt je door een wereld van stilte en zet al je zintuigen op scherp.

Vanuit de uitkijkpost die je onderweg tegenkomt, kan je met een beetje geluk de fauna van de Ardeense natuur bewonderen. Je komt ook langs het natuurreservaat Boulaie du Rouge Poncé. Wederom een plek om bij weg te dromen. Een stukje paradijs dat ons hart heeft gestolen!

 

De route

 

In de buurt

Mocht je na bijna 20 km toch nog energie over hebben, kan je een van deze activiteiten in de buurt proberen:

Het dorp Mirwart en zijn provinciale domein
Het wildpark van Saint-Hubert 
Het Domaine du Fourneau Saint-Michel

Download de volledige brochure

PRAKTISCHE INFO 
Parcours van 20 km – 5 uur 20 – Gemiddelde moeilijkheidsgraad – Start: kruispunt Sapin-Fi – Aanduiding: blauw vierkant

 

© WBT - Bruno D'Alimonte

"