Moezel

Wandelroutes: Leading Quality Trails

Wandelcircuits in Luxemburg © Luxemburg Tourism Wandelcircuits in Luxemburg

Een unieke ervaring om te ontdekken wat anderen niet zien. De schoonheid van het landschap in combinatie met gastvrijheid, regionale producten, een verfijnde keuken. Met dit label wordt alles voor jou georganiseerd, zelfs het transport van je bagage, zodat jij maximaal kan genieten van je tochten.

Meer info

 

Een kwaliteitslabel: Leading Quality Trails – Best of Europe.

Het label “Leading Quality Trails – Best of Europe” bestaat nog maar sinds 2012, maar Luxemburg biedt al een aantal gekwalificeerde wandelpaden aan: de Müllerthal Trail, de Escapardenne Lee Trail en de Escapardenne Eisléck Trail. Op deze wandelpaden, die eigen zijn aan deze regio, ligt de focus op de natuur

Mullerthal Rocks © Alfonso Salgueiro

 

Müllerthal Trail

De Müllerthal Trail, die een lengte heeft van 112 km, doorkruist via drie lussen de regio Müllerthal – Luxemburgs klein Zwitersland. Het wandelpad gaat door bossen, velden, boomgaarden en komt langs prachtige historische monumenten. Onderweg laat je je verrassen door berggleuven en opvallende rotsformaties. Het gehucht “Heringer Millen” doet dienst als informatiecentrum van de regio. Je kan er ook smaakvolle streekproducten proeven. In dit “Best of Wandern”-wandelcentrum heb je de mogelijkheid er gratis je wandelmateriaal te huren. De site van de abdij van Echternach is het ideale startpunt voor je wandeling.

Mullerthal-Trail © Luxemburg Tourism

 

Escapardenne Eisléck Trail

Wie houdt van middelhoge bergen vindt ongetwijfeld zijn uitdaging langs het 104 km lange pad EScapardenne Eisléck Trail van Kautenbach tot La Roche-en-Ardenne. De tocht doorkruist pittoreske dorpen en kleine steden, zoals Clervaux, Asselborn en Munshausen. Ook op historisch en cultureel vlak is deze trail een waardig alternatief voor de Müllterthal Trail. De tentoonstelling “The Family of Man”, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, bevindt zich momenteel in Clervaux. Daarnaast is er nog de Escapardenne Lee Trail, ingewijd en gecertifieerd in 2015, die in drie etappes van Ettelbruck naar Kautenbach loopt.

Escapardenne Eisléck Trail © Luxemburg Tourism

 

Premiumtochten in de regio’s Müllerthal en Ardennen.

De premiumwandeltochten van het “Parc de Randonnée Nature Delux” verbindt de Ardennen en Müllerthal met het natuurpark van de Zuid-Eifel en brengt je door betoverende landschappen.

 

“Traumschleifen” om romantische wijndorpen te ontdekken.

Onder de naam “Traumschleifen” (letterlijk “droomlussen”) lopen drie wandelpaden verbonden aan Saar-Hunsrück-Steig langs de Moezeldorpen Schengen, Ahn en Manternach. Die laatste bevindt zich in het achterland van de wijnregio. De wandelpaden worden ook aangeduid met het label “Premium Wanderweg” (“premium” wandelpaden). Je geniet er van prachtige uitzichten over de wijngaarden, de valleien van de Moezel en paradijselijke wegen doorheen beschermde natuurgebieden en je proeft er smaakvolle gerechten in de restaurants in de buurt.

OOK INTERESSANT VOOR JOU