Terug

Wat is jouw ideale vakantie?

Vakantie... een mix van vrijheid, ongedwongenheid en geluk... Wat betekent vakantie voor jou? En wat is jouw favoriete vakantiestad?

© Jordan Bauer

Vakanties zijn voor iedereen anders, dus hoe definieer je één enkele stad de perfecte weerspiegeling daarvan? Zelfs thuis kan je een geweldige vakantie beleven! Leef op je eigen tempo, geniet van de luie ochtenden, eet wanneer je zin hebt, blijf lekker lang op nadat je hebt uitslapen... Tijdens de vakanties doe je toch gewoon waar je zin in hebt, niet? Zonder de stress van het werk, afspraken, vaste uren, gewoon genieten van de eenvoudige dingen, die we al te vaak vergeten.

 

Verkies je het strand?

Voor sommigen is dat de zon, het strand, het witte zand, een lekker gerecht op restaurant en een frisse cocktail. Een vakantie waar rust en warmte centraal staan, een vakantie waar je gebruind van terugkomt, de telefoon vol strandfoto's. Voeg daar nog late avonden op het strand aan toe, bewonder de zonsondergang, ga winkelen in de stad. Een koffer alleen gevuld met badpakken en lichte kleding, en één motto:volop genieten! Bonifacio, Palermo, Tenerife, Saint Tropez, of verder weg, op de Malediven, de Filippijnen, de Dominicaanse Republiek... De bestemmingen zijn eindeloos.

© Elizeu Dias

 

Verkies je het aventuur?

Voor anderen zijn vakanties een synoniem voor avontuur en uitdagingen. Dit is het moment om bergen te beklimmen, authentieke, onbekende dorpen te ontdekken en lokale inwoners te ontmoeten, en kennis te maken met hun ambachten en cultuur.Met je rugzak kan je er te voet op uittrekken, of met de fiets, in een mini-busje, solo, met vrienden, als koppel ... Wat maakt het uit? Ontdekkingen en het dagelijks leven zijn de prioriteiten van de reis, die je op een bepaalde manier naar het onbekende leidt. Soms laat alleen reizen je toe veel over jezelf te ontdekken en dwingt het je om je open te stellen voor de rest van de wereld. Ook hier is de keuze zeer ruim: Nieuw-Zeeland, Peru, Nepal, Vietnam, Japan, Mongolië...

© Toomas Tartes

 

Verkies je het sociale aspect?

Of vakantie kan ook een tijd zijn van reünie en samenzijn met vrienden of familie, voor maaltijden die de hele middag duren en discussies die de hele nacht doorgaan. Terugdenken aan de goede tijden die samen werden doorgebracht en gewoon genieten van de mensen om ons heen. En voor deze vakantie is het onmogelijk om een bestemming te vinden die beter zal zijn dan een andere, want uiteindelijk is het niet zozeer de bestemming die telt, maar de mensen met wie we deze momenten doorbrengen, die allemaal net zo ongelooflijk zullen zijn aan de andere kant van de wereld als op 200 km van huis.

Er is geen perfecte bestemming voor een vakantie, er zijn zoveel landen en steden in de wereld dat iedereen zijn gading zal vinden, het hangt allemaal af van je voorkeuren en je wensen! En dat is de schoonheid van het toerisme, de diversiteit van landen, landschappen en culturen die behouden moet blijven! Wat zou voor jou de ideale bestemming zijn voor je volgende vakantie, als je om het even waar naartoe zou kunnen gaan? 

© Toa Heftiba