Terug

Wat te doen in Parijs op één dag?

Kan je de Lichtstad Parijs echt op slechts enkele uren bezoeken?

© Pixabay

Parijs, een onmisbaar cultureel en architecturaal meesterwerk, wordt vaak genoemd als een van de mooiste steden ter wereld. Als je maar één dag hebt om de stad te bezoeken, moet je je focussen op het essentiële. Maar dat betekent niet dat je niet kan ronddwalen en je tijd kan nemen. Ben je er klaar voor? Go!

 

Het meest bezochte monument ter wereld

Laten we rustig beginnen met een koffie en een croissant in de buurt van de Eiffeltoren, liefst bij de Jardins du Trocadéro. De Eiffeltoren gaat open om 9.30 uur en is een bezoekje waard. Niet om stalen constructie, maar wel om het uitzicht te bewonderen dat je krijgt over een van de mooiste steden van Europa. Porbeer maar eens om niet verblind te geraken door zoveel pracht en praal, door het spetterende uitzicht. Idealiter koop je je ticket (erg) op voorhand, met een gepland uur. Dat zal je wel € 25 per volwassene kosten…

De Seine – zicht op de Notre Dame © Pixabay

 

Les Invalides

Wanneer je weer met je voeten op de grond staat, wandel dan langs de Champ de Mars en ga richting les Invalides. L’Hôtel des Invalides, gebouwd aan het einde van de 17de eeuw onder Louis XIV, herbergt het graf van keizer Napoleon I. Dit barokke monument staat op de oevers van de Seine. Volg die om richting de Place de la Concorde te gaan, het grootste plein van Parijs.

De Dôme des Invalides © Flickr

 

Lunch?

Een grote obelisk domineert het plein dat zich ook onderscheidt door de hotels, de 19e-eeuwse fonteinen en de Jarin des Tuileries. Geniet van een wandeling door de omliggende straatjes op zoek naar een brasserie. Het zal niet goedkoop zijn, maar als je je goed laat leiden, zal je wel lekker eten. Als digestief stellen we voor om langs de Seine te wandelen, richting het Louvre. Een bezoek aan dat museum is eigenlijk al een daguitstap waard, dus maak al maar plannen om later nog eens terug te komen (€ 37 zonder gids): je zal er het bekendste schilderij ter wereld, de Mona Lisa van Leonardo da Vinci, zien en ook de beroemde Venus van Milo.

Jardin des Tuileries © Flickr

 

Pont Neuf

In tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden, is de Pont Neuf de oudste brug van Parijs. Hij werd afgewerkt in 1607 onder Hendrik IV,, zo’n drie jaar voor de moord op de koning. Onderweg kom je het île de la Cité tegen, waar je rustig kan slenteren. Je vindt er de Quai des Orfèvres (decor van heel wat politiefilms) en een van de parels van Parijs: de kathedraal Notre-Dame van Parijs. De finesse, statigheid en vele details in de constructie van dit 13e-eeuwse bouwwerk zullen je verrassen.

Pont Neuf © Wikimedia

 

Avondje in Montmartre

Om de dag af te sluiten, raden we je aan om het openbaar vervoer te nemen en de Basilique du Sacré-Coeur te bezoeen. Een monument dat bekend is door de koepel en de witte kleur. Profiteer er ook van om in de straten van de wijk rond te dolen en een leuk restaurantje op te zoeken (keuze te over!) om van je avond te genieten.

De romantische straten van Montmartre © Pixabay

Geniet ervan

Paris/14

Leclerc A

vanaf €1495 €1112 / week