Terug

Water, folklore en cultuur in het Land van de Valleien

De meren van de Eau d’Heure © WBT David Samyn De meren van de Eau d’Heure

Een onmisbaar stukje natuur voor folkloristische wandelingen, watersporten, natuurwandelingen waarin je ook enkele van de mooiste steden van Wallonië terugvindt. Verder vind je hier ook heel wat authentieke sites, denk maar aan een stoomtrein, een artisanale brouwerij, een bekende bunker die gebouwd werd door Adolf Hitler, een school uit de jaren 1930, …

 

Voeten in het water, waterspelen en puur natuur

De Meren van de Eau d’Heure en het meer van Bambois mogen zeker niet ontbreken op je lijstje! De Eau d’Heure bestaat uit vijf afzonderlijke meren die samengehouden worden door de grootste stuwdam van België. Een prachtige speeltuin voor gezinnen en sportievelingen. Die tweede groep wordt trouwens uitgenodigd om de rijke natuur te ontdekken. Als je van natuur houdt, kunnen we de Jardins d’Ô in Nismes ook alleen maar aanraden. Het gerenoveerde kasteel en park nodigen je uit tot een wandeling of een tocht met een elektrisch bootje. Watervallen, fonteinen, molens en speeltuigen voor kinderen, het water leeft en bruist. Water is hier alomtegenwoordig, maar altijd onvoorspelbaar!

Meer info

Greppel, meer van Bambois

 

Meren van Eau d’Heure

 

Treignes, dorp der musea. Zes musea en niets anders!

Het dorp Treignes verzamelt musea. Er zijn er niet minder dan zes te vinden in verschillende domeinen: een Gallo-Romeinse villa, een archeologisch museum (Musée du Malgré-Tout), het Stoomtreinmuseum, het ecomuseum van Viroin, waarin beroepen van vroeger voorgesteld worden, en de Ruimte Arthur Masson, een spektakelparcours rond het werk van de schrijver. De laatstgeborene in de grote museumfamilie van Treignes is het Museum van Klein Formaat, een open venster op hedendaagse kunst!

Meer info

Treignes 'Ecole Autrefois' © Arnaud Ghys

 

Geniet ervan

Bouvignes - Dinant

Deel 17de eeuwse boederij, 6 ha, tennis zwembad

vanaf €1250 / week

Gerin - Maredsous

Huur Gîte in Maredsous

"