Terug

Waterrijk Wallonië op het water, in het water of naast het water

In 2019 legt Wallonië de focus op water.

De Semois in Bouillon © WBT-J.L.Flemal De Semois in Bouillon

Wallonië loopt over van onverwachte pareltjes! Wij geven alvast wat ideeën mee!

 

Puur plezier

Van een glijbaan schuiven en in het water duiken in een waterpretpark, met de kayak het water trotseren, een cruise op de Maas of een boot huren om het Canal du Centre te ontdekken… Heel wat ludieke opties om je te verfrissen en te amuseren op het water!

Meer info

De Meren van Eau d'Heure © WBT-DavidSamyn

 

Langs het water

Wandelen langs het RAVeL-netwerk of in een van de mooie dorpen de oevers van een waterstroom of rivier bewonderen, zachtjes meedeinen op de klanken van een beekje, de grachten van een prachtig kasteel of een historische sluis bewonderen. Nog zoveel meer activiteiten op:

Meer info

De Semois © WBT-David Samyn

 

Proeven… “Waterrijk Wallonië” is ook de ideale gelegenheid voor gastronomische uitstapjes. En die heeft Wallonië in overvloed! Op een terras aan het water, langs de Maas of de Semois, aan een meer, een kanaal of een sluis… Er is altijd wel een lekker restaurantje in de buurt! Smakelijk!

Jambes (Namen), De Capitainerie © WBT-Denis Erroyaux

 

Toeristische verblijven

De aanwezigheid van water is voor veel overnachtingsplaatsen een pluspunt… Met soms originele ontdekkingen. Je hebt natuurlijk de wellnessverblijven, maar ook heel wat nieuwigheden. Denk maar aan een bubbel aan de oevers van een meer, een overnachting in een watermolen, een terras op een vijver… Meer informatie over verblijfplaatsen vind je hier. Slaapwel!

Meer info

De Aqua Lodges in Ermeton-sur-Biert © AquaLodge

 

Genieten

Genieten van deugddoende thermen en wegdromen in een ontspannend bubbelbad, de beste lokale visspecialiteiten proeven, duurzaam watergebruik ontdekken … Kortom, genieten van en bijleren over water, dat doe je hier!

Meer info