Strand van Meneham

Terug

Watersporten in Bretagne, voor elk wat wils

De stranden in Bretagne zijn ongerept en bijzonder gevarieerd van zand- tot kiezelstranden.

Barre d'Etel, toegang tot Ria d'Etel, Morbihan © Yannick Le Gal Barre d'Etel, toegang tot Ria d'Etel, Morbihan

De kustlijn heeft veel gezichten met mooie baaien en woeste, zelfs roze kliffen. Het is er niet alleen heerlijk om te wandelen maar ook perfect geschikt voor een middagje farniente.

Meer info

 

Kitesurfen, kajakken, stand-up paddle...

Maar als je zoals wij niet te lang wil niksen, kan je er zowat alle bestaande watersporten uitproberen. Van zeilen tot kitesurfen, kajakken, stand-up paddle, maar ook strandzeilen of waveski. Stilzitten is dus geen optie.

Het strand van Roc’h Hir © Yannick Le Gal

 

Peddelen naar het schiereiland van Quiberon © CRTB

 

De geschiedenis inzeilen

Bretagne, dat als schiereiland erg geliefd was bij piraten, maar ook sinds eeuwen een vissersgemeenschap is, kent een lange zeilboottraditie. Zo kan je meevaren op een piratenboot, of op een Sinagot, een oude Bretoense vissersboot. Of de geschiedenis herbeleven aan boord van wat de Formule 1 van de traditionele visvangst wordt genoemd, de bisquine, een schip met maar liefst 450m2 zeil.

Aan boord van een oud zeilreus naar zeven eilanden, o.a. het eiland Île-aux-Moines © Pierre Torset

 

En tot slot kan je in de haven van Saint-Malo net zoals wij aan boord gaan van het op één na grootste Franse schip, een prachtige driemaster: l’ Etoile du Roy. Dit drijvende museum neemt je mee op een reis door de geschiedenis. Het verbaast niet dat ook twee belangrijke zeilwedstrijden in Bretagne worden georganiseerd: La Route du Rhum en de Transatlantische Race St-Malo-Quebec.

Watersporten op het kanaal Josselin © Emmanuel Berthier