Wenen, misschien wel de mooiste stad van Europa.

Kevin Stickens,
02-09-2021
Wenen is een stad waar je weinig over hoort. De stad komt niet vaak in het nieuws en over het algemeen is de stad geen massale trekpleister voor toeristen zoals Londen of Parijs. Dit is jammer, want Wenen is een van de mooiste pareltjes van Europa.
Vacancesweb.be

De stad heeft een rijke geschiedenis met zowel prachtige oude gebouwen als hedendaagse architectuur en op cultureel gebied is er ook veel te doen. Om Wenen dus de plek te geven die het verdient, laten we je graag kennismaken met enkele bezienswaardigheden die je absoluut moet zien als je naar Wenen op citytrip gaat!

Bezoek de 1441 kamers van Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn is een groot paleis dat voor lange tijd het verblijf was van de Oostenrijkse keizer en keizerin Sissi. Dit prachtige paleis is zeker de moeite waard te bezoeken, niet alleen om de schoonheid van alle 1441 kamers te ontdekken, maar ook om de prachtige paleistuinen en aansluitende dierentuin te bezoeken. Schloss Schönbrunn is een populaire bezienswaardigheid in Wenen, zorg dus dat je op tijd aanwezig bent voor een rondleiding. Heb je wat leeftijd, dan herken je misschien nog heel wat zaken vanop televisie.

Vacancesweb.be

Spot het beeld van Johan Strauss in het Stadtpark

Een absolute must-see in Wenen is het oudste park van de stad: het Stadtpark. Dit park staat vooral bekend staat om de beelden van grote componisten van weleer Ook minder bekende componisten hebben een plekje in dit park gekregen met een beeld waardoor het park ideaal is voor een ‘beeldenwandeling’. Het bekendste beeld is van de populaire componist Johan Strauss. In tegenstelling tot de andere beelden is dit beeld goudkleurig en valt het dus al snel op.

Stephansdom, voor een prachtige uitzicht over de stad

De kathedraal van Wenen is misschien wel het opvallendste gebouw van de stad. De grote kathedraal draagt de naam Stephansdom, en domineert het historisch centrum. De kathedraal was vroeger een Romaanse kerk die afgebrand is. De grootste toren is bijna 140 meter hoog en is te beklimmen. Het duurt even maar eenmaal aan de top geeft de toren je een prachtig uitzicht over de stad Wenen. De binnenkant van de kathedraal is ook een aanrader! Je kan er historische graftomben bezoeken en het ‘oudste schilderij van het Westen’ ontdekken welke uit de 14de eeuw afstamt.

Vacancesweb.be

Ontdek de schatkamer van de Habsburgers in Hofburg

Hofburg is een verzameling van gebouwen. Vroeger waren hier de vertrekken van de keizer te vinden. In de winter verbleef de keizer in Hofburg, maar in de zomer woonde de keizer in het andere paleis Schloss Schönbrunn. Naast de keizerlijke vertrekken kan je ook de schatkamer van de Habsburgers vinden in Hofburg. Daarnaast zijn er nog meerdere bibliotheken, een manege en kan je in de burchtkapel de huisvesting van een beroemd Oostenrijks koor vinden.

Een avondje muziek in de Weense staatsopera

Wenen staat bekend om de klassieke muziek die de grote componisten van weleer gemaakt hebben. Er zijn in Wenen dan ook meerdere grote concertzalen te vinden waar deze muziek door de zalen schalt. De Weense staatsopera past in het lijstje van ‘s werelds beste opera’s, en is prachtig ingericht met indrukwekkende balkons. Je vindt hier het spreekwoordelijke neusje van de zalm van de operawereld!

Vacancesweb.be