Terug

Wereldtentoonstelling in Dubai: dit is het Belgische paviljoen!

Het Belgische paviljoen dat van 1 oktober tot 31 maart 2022 te zien zal zijn op de Wereldtentoonstelling van Dubai wil bezoekers een land laten ontdekken dat tegen 2050 “duurzaam, ecologisch en inclusief is”. Een stevig programma!

Het gebouw, dat ‘The Green Arch’ wordt genoemd, werd voorgesteld in het Atomium in Brussel. Een structuur die de nieuwe generatie wil tonen dat het mogelijk is veerkrachtige en ecologische steden te bouwen die de circulaire economie een warm hart toedragen. “Het paviljoen nodigt bezoekers uit om door het gebouw te lopen, als een brug die alle verschillen van ons land verenigt en zijn eenheid in verscheidenheid onderstreept,” verklaarde architect Vincent Callebaut uit La Louvière.

Een verantwoorde toekomst!

Met zijn ligging in het ‘Mobility’ district van de tentoonstelling, zal het Belgische paviljoen, onder de slogan Smart & Green, een doorgang vormen naar de Duurzaamheidswijk. Behalve de onvermijdelijke wafel- en chocoladeverkopers en een ‘bistronomisch’ restaurant, biedt het paviljoen ook een blik op het Belgische landschap in 2050, via drie verschillende zones:

  • Het eerste laat zien hoe de regio’s zachte mobiliteit in praktijk toepassen.
  • Het tweede bestaat uit een immersieve videoprojectie die de bezoekers de skyline van dit toekomstige duurzame België laat ontdekken.
  • De derde is tenslotte een tentoonstelling die kinderen de gelegenheid biedt zichzelf in deze ecologische stad te projecteren.

 

Een Belgische delegatie onder leiding van koning Filip zal begin volgend jaar naar Dubai reizen.