Western City, een klein Amerikaans dorp, viert zijn 60ste verjaardag op 5, 6 en 7 augustus

Al 60 jaar herdenkt een groep van mensen die gepassioneerd zijn door ‘The American Way of Life’ deze o zo typisch Amerikaanse manier van leven in een volledig nagebouwd cowboydorp. Een verjaardag die de hele ploeg wil vieren tijdens een event op 5, 6 en 7 augustus.

Je zou er zo intrappen! Als je ‘Western-City‘ binnenkomt, waan je je meteen in het Wilde Westen! De ranch, de saloon, de paarden, de sheriff en de gevangenis… Alles is er om je in de Amerikaanse sfeer onder te dompelen. Paardenshows, westernspektakels, countryconcerten, Indianendansen… en de mogelijkheid om ter plekke te eten met natuurlijk de traditionele hamburgers. En waarom niet slapen in één van de 4 gastenkamers op de ranch, ook dat kan!

Georges.S

Een beetje geschiedenis

In 1962 kwam Mijnheer Luthers op het idee om in Chaudfontaine, in de buurt van Luik, een kleine ranch te bouwen voor zijn zoon Richard, een groot liefhebber van paarden en de Amerikaanse ‘way of life’. 25 jaar later nam Richard de teugels van de manege over. Pas in 1992 verkocht hij zijn ranch aan Nicole Taquet, de huidige eigenares, die zich inzette om van deze site een plek te maken die gewijd is aan het Amerikaanse leven van de jaren 1860 tot 1890.

Ze veranderde de plek in een klein Amerikaans dorp en begon voorstellingen te geven over het leven en de gebeurtenissen in die jaren. Sinds 2018 geeft een ‘History Hall‘ de bezoekers uitleg over het leven van de bevolking van de Verenigde Staten in die jaren.

Elke zondag van mei tot oktober

Tot op de dag van vandaag zijn er elke zondag van mei tot oktober westernshows gepland met Indiaanse dansen en ruiterdemonstraties met countrymuziek en de bijhorende stijl. Western-City is erkend als toeristische attractie door het ‘Commissariat Général au Tourisme de Wallonie’. Sinds 2012 zijn er vier ‘aparte’ gastenkamers in het Westerndorp om een écht unieke Amerikaanse western-ervaring te bieden.

Western City

Een welverdiend 60-jarig jubileum op 6 en 7 augustus

Op zaterdag 6 augustus is er een statische show van typisch Amerikaanse auto’s en motorfietsen (voornamelijk Mustangs en Harley Davidsons), inclusief enkele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Op muzikaal vlak worden bezoekers verwend door ‘Johnny Cadillac and the Old Scoundrels’.

Op zondag 7 augustus worden de gebruikelijke shows georganiseerd, maar op een grotere schaal. Kom het hele weekend ontdekken, luisteren en plezier maken… mis vooral niet alle country- of rockoptredens met een Amerikaanse ‘flavour’ die de paardenshows vervolmaken.

Western City

Meer info

Contacts 

Nicole Taquet, eigenares van de ranch
Tel : +32 4 365 54 61 (enkel Franstalig)
Tel : + 32 472 04 09 30 (Georges Scoubeau, ook Engelstalig)

Website:   https://www.western-city.be/nl.htm
Email:   ranch@western-city.be

B&B kamer Western City

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆