Terug

Willen Belgen nog met het vliegtuig op reis?

De belgen hebben opnieuw de ambitie om meerdere keren op vakantie te gaan dit jaar! Dat blijkt uit een enquête van Touring.

België is de meest bezochte bestemming (45%), voor Frankrijk (40%) en Spanje (15%). “Het is frappant dat heel wat vakantiegangers een afwachtende houding aannemen: meer dan 4 op de 10 reizigers maken hun vakantie afhankelijk van hun vaccinatie,” staat te lezen in het persbericht.

Nog volgens de barometer kiest 69% van de Belgen voor de auto als transportmiddel. In vergelijking met 2019 verliest het vliegtuig de helft van zijn gebruikers (32%). De trein staat op de derde plaats met 13%.

Veel mensen moeten nog boeken. “Vorig jaar had 62% van de mensen hun reis al geboekt in mei; dit jaar is het aantal mensen dat al geboekt heeft, twee keer lager (31%),” bevestigt Touring.

Logischerwijs blijven gezinnen met kinderen kiezen voor de zomermaanden, juli (46%) blijft de populairste maand, maar september (39%) wordt bijna even populair als het hoogseizoen, ten nadele van juni (17%), stipuleert de enquête.