Terug

Winters Wallonië: onze tips voor wintersporten!

21/01/2022

De winter is in het land! En de wintersporten zijn binnenkort ook terug! Sleeën, alpineskiën, langlaufen… je kan op heel wat manier van de sneeuw genieten in Wallonië. Of je het nu wil leren of je verder perfectioneren, we hebben heel wat ideeën voor sneeuwpret in de aanbieding.

WBT - Arnaud Siquet

Dat gezegd zijnde, denk vóór vertrek niet alleen aan wanten, mutsen en sjaals, maar vraag ook bij de ‘Huizen voor Toerisme‘ of de pistes open zijn. Hun opening is vandaag immers nog steeds onzeker. En als ze per geluk toch open gaan, weet dan dat ook het aantal bezoekers beperkt is. Voorzichtigheid is dus geboden!

Wanneer we dit schrijven, zijn veel pistes nog gesloten: de kwaliteit van de sneeuw is vaak te slecht. Maar het goede nieuws is dat niet alles gesloten is! Drie skicentra verwelkomen je met open armen. Dat is al dat!

Zo kan je in Elsenborn genieten van de winterpret. De 2 en 5 km lange langlaufpistes van “Herzebösch” zijn open. Niet minder dan 19 cm sneeuw ligt er op je te wachten! Aan jou om van het winterlandschap te genieten en je er te ontspannen. Op een hoogte van 635 meter kan je gemakkelijker ademhalen!

Rolf Minderjahn

Het sneeuwtapijt is ook prachtig in Losheimergraben. Er viel 18 cm sneeuw, tot vreugde van jong en oud. Op een hoogte van 675 m biedt het skicentrum Losheimergraben 5, 8 en 12 km langlaufpistes. Je kan ook de bossen in het hoger gelegen deel van het Ourdal doorkruisen en de vroegere Duits-Belgische grens ontdekken.

In Ovifat, op een hoogte van 615 meter, kan je al proberen te skiën: de blauwe en groene pistes zijn geopend. De kwaliteit van de sneeuw is nog niet zo goed als gehoopt, maar je kan er al volop plezier te beleven! De voor sleeën gereserveerde piste is ook open. 10 tot 20 cm sneeuw is beter dan niets! En de skipistes van Ovifat bieden hellingen van 10 tot 80%. Een mooie reden om op avontuur te trekken!

Aan skipistes geen gebrek. Ook langlaufpistes zijn legio in Wallonië! En ze nemen je mee naar het hart van de prachtige natuur. Sta klaar om de stap te zetten van zodra het weer het toelaat!

Vind hier alle skipistes

Rest je enkel nog je laarzen aan te trekken en wat dieper in je donsjas te duiken. Winterplezier om met volle teugen van te genieten!

Geef kleur aan je winter op VISITWALLONIA.BE/NL/WINTER

WBT - Denis Closon