Zomeruitstapjes in Belgisch Luxemburg: dit valt er te beleven

Festivals, (rommel)markten en zelfs middeleeuwse feesten... Wie deze zomer niét afzakt naar Belgisch Luxemburg, mist heel wat pret!

Een uitgelaten sfeer in een exceptioneel kader: Belgisch Luxemburg garandeert je een feestelijke zomer die voor prachtige herinneringen zullen zorgen. Luxemburgers vieren nu eenmaal graag feest, voor welke reden dan ook. In de zomer wordt het folklorisch hoogtepunt bereikt...

Meer info

 

Waar moet je dit jaar zéker naartoe?

De "foire agricole" in Libramont dat het laatste weekend van juli doorgaat, is onze eerste aanrader. En tijdens het eerste weekend van augustus moet je in Redu zijn, voor de "Nuit du Livre" of "Nacht van het boek". Boekenwinkels zullen dan tot in de vroege uurtjes open zijn en de straten zullen zich vullen met tal van animatie. Je kans zelfs terug in de tijd reizen, meerbepaald naar de middeleeuwen en dit tijdens zowel het "Fête médiévale" in Bouillon (11-12 augustus) als de "Fêtes médiévales" in Roche (11-12 augustus).

Meer info

 

Een blik op de zomermarkten

Gezellige ambiance, lokale en ambachtelijke producten alsook animatie voor de allerkleinsten: in Luxemburg staan markten synoniem voor feestelijkheid! Kan jij weerstaan aan de heerlijke charcuterie uit de streek, aan de huisgemaakt kazen en aan de artisanale juwelen?

 

Gratis noctures tijdens de zomer

Unieke momenten beleven, zij het onder familie of onder vrienden, doe je gegarandeerd op de zwoele avondmarkten die we de nocturnes noemen. Het mooiste van al: de toegang is volledig gratis en de sfeer verdwijnt niet mee met de zon!

 

Ontmoet artiesten met duizend-en-één talenten

"Terre de Festivals", deze benaming past wonderwel bij de provincie die bekendstaat om haar ijverheid. Het aantal zomerfestivals valt amper bij te houden (we tellen er een dertigtal) en ze zijn even verschillend als kwalitatief. Naast de festiviteiten die je ogen en oren verwennen, wordt er ook heel wat georganiseerd om zowel jong als oud te entertainen.

Meer info

 

De rommelmarkten en hun familiale sfeer

Of je er nu naartoe gaat om een uniek stukje antiek op de kop te tikken of om een leuke dag met het hele gezin te beleven, de vele rommelmarkten die in Belgisch Luxemburg worden georganiseerd, zullen zeker in je smaak vallen. Sfeer en gezelligheid gegarandeerd!