Terug

Zomervakantie: wat is het gemiddelde budget?

24/06/2022

Hoewel de inflatie ons nog altijd het koud zweet doet uitbreken, stellen we toch vast dat dit het enthousiasme van de Belg voor zijn vakantie niet afremt. In tegendeel zelfs: het zomerseizoen kent een stevige ‘boom’ laten verschillende reisbureaus ons weten!

Amber Faust

Ook het gemiddelde budget loopt op, omdat reizigers voor iets langere verblijven kiezen. Turkije, Griekenland en Spanje (en de omringende eilanden van die laatste twee landen) zijn opnieuw de populairste bestemmingen.

“We merkten dat veel klanten tijdens de pandemie een spaarrekening voor hun reis openden,” zegt Piet Demeyere van TUI België. Neckermann ziet ook dat sommige budgetten omvangrijker zijn. “Klanten zelf zeggen dat deze zomer waarschijnlijk wat duurder zal zijn,” zegt Leen Segers. Uit verschillende bronnen vernemen we dat het gemiddelde budget rond de 1.300 euro per persoon ligt, bijna 10% meer dan in 2019.

Last Minute

Ook al hebben veel reizigers ervoor gekozen om hun vakantie op voorhand  te boeken, zijn last minutes nog steeds erg populair. “We zien een enorme trend naar last minutes,” zegt Leen Segers. Maar wacht niet te lang als je je vakantie wil boeken, want sommige bestemmingen zijn erg populair in trek…