Dit jaar trekken we naar de Franse bergen

Ziezo! De kinderen zitten al enkele weken terug op de schoolbanken, u hebt uw vertrouwde routine weer opgenomen... en toch droomt u alweer van een leuke vakantie? Wel, waar wacht u nog op? Dit is het moment om uw wintervakantie te plannen! 

Bij Vakantieweb doen we ons uiterste best om u met raad en daad bij te staan bij het plannen van uw wintervakantie, nog voor het eerste sneeuwvlokje gevallen is! Wij bieden u een ruime keuze aan vakantiewoningen in de bergen of in het skistation van uw voorkeur. Wat dacht u van Frankrijk voor uw volgende wintervakantie? Een enorm gegeerde bestemming voor een geslaagd verblijf in de bergen...

Bent u van plan om er een actieve wintervakantie van te maken? Vergeet dan zeker de juiste uitrusting niet voor de leukste wintersporten. Hieronder geven we u alvast enkele ideetjes, van de klassieke wintersporten tot activiteiten voor durfallen. En onmiddellijk daarna vindt u een selectie van bestemmingen in Frankrijk waar u gegarandeerd een geslaagde wintervakantie doorbrengt.

Kickt u op snelheid of test u liever uw uithoudingsvermogen? Er is voor elk wat wils.

** Als het voor u best wat vooruit mag gaan, kunt u uw hartje zeker ophalen tijdens het skiën: snel de mooiste afdalingen af en geniet van al het leuke dat skiën u te bieden heeft. Zegt een skireis u wel iets? Dan kunnen wij u het skigebied Les 3 Vallées in de Franse Alpen aanbevelen. In Courchevel, bijvoorbeeld, kunt u de Savoyaardse manier van leven ontdekken. Ook Saint-Martin-de-Belleville, het beroemde skidorp in de typische stijl van de Savoie, is zeker een aanrader.

** Wie liever op zijn uithoudingsvermogen vertrouwt, kan gaan langlaufen in de Vogezen of de Jura. Langlaufen is een heel populaire wintersport die zowel op vlak als op hellend terrein beoefend kan worden. Begint het al te kriebelen? Trek dan met het hele gezin naar het skistation Les Rousses in de Haut-Jura of naar La Bresse (op 630-1363 m hoogte), het grootste en meest bezochte skigebied van de Vogezen (en van Noordoost-Frankrijk).

** Houdt u van lange en rustige wandelingen in de bergen? Daarvoor hoeft u uiteraard geen speciale techniek aan te leren. Het enige wat u hoeft te doen wanneer u aan het stappen bent, is genieten van de prachtige natuur en de frisse berglucht. De ideale bestemming hiervoor is het massief van de Sancy in het Centraal Massief. In het langlaufgebied Sancy vindt u voorbehouden wandelpaden waar u mooie en sensationele wandelingen op sneeuwschoenen kunt maken. Prachtige bergwandelingen te midden van het uitgestrekte Centraal Massief: klinkt als een droomvakantie, toch?

** Voor wie het allemaal wat sensationeler mag, is toerskiën vast de moeite waard. Toerskiën is een vorm van skiën die meestal beoefend wordt buiten de pistes of op plekken waar normaal niemand komt. Aangezien u te voet de berg op gaat, zijn stijgvellen, die u onder uw ski’s kleeft, een absolute must... en vergeet zeker niet om met een professionele toerskibegeleider op pad te gaan. Bent u iemand die zelden een uitdaging uit de weg gaat? Dan moet u op het einde van de winter zeker eens de Mont Blanc gaan beklimmen. De Mont Blanc is de hoogste berg van West-Europa en torent hoog boven de Alpen uit. Bij helder weer biedt de koning van de Alpen u een adembenemend zicht op de Jura, de Puys van het Centraal Massief en de Vogezen.

Wacht dus geen seconde langer! Ga meteen op zoek naar uw vakantiewoning voor deze winter op www.vakantieweb.be en vertrek met een gerust gemoed op reis.

Prettige vakantie!