Waarom kamperen een absolute must is

Op zoek naar een rustgevende en gezellige vakantie waarvoor u vooral niet te diep in uw portemonnee hoeft te tasten? Dan is kamperen misschien wel iets voor u! Ongeacht of u nieuw bent in het kampeerwereldje of dat u een doorgewinterde kampeerder bent, u beleeft er steevast een typische vakantie omringd door de prachtige natuur in een heel ander kader dan u gewoon bent.

Voordat u uw koffers al begint te pakken, geven we u nog wat belangrijke informatie mee over kamperen. Per definitie verblijven kampeerders in een ietwat aparte plaats, zoals in een tent, een caravan, een kampeerauto, een camper of een mobilhome. Mag het wat excentrieker zijn? Wat dacht u van een kermiswagen, een boomhut of een joert (een grote tent, gemaakt van vilt en takken)? Daarnaast bestaan er ook nog openluchthotels met talrijke extra mogelijkheden.

Nog niet overtuigd van een kampeervakantie? Hieronder sommen we vijf redenen op die u vast en zeker zullen overhalen om uw zomer door te brengen op een camping.

1.     Ruime keuze aan bestemmingen

U beschikt over een ruime keuze aan diverse ingerichte kampeerplaatsen waar u heen kunt. Of u uw vakantie nu in de bergen, aan zee, op het platteland of in de wildernis wilt doorbrengen, u vindt werkelijk overal een geschikte camping. U kunt ook rondtrekken en op verschillende campings verblijven. Bij kamperen staat vrijheid centraal!

2.     Gezelligheid

Kamperen is de ideale gelegenheid om samen te komen met vrienden en familie en onvergetelijke momenten te beleven. Maar het is ook de ideale kans om nieuwe mensen te ontmoeten, en dat geldt zowel voor de volwassenen als voor de kinderen. Aangezien u tijdens het kamperen op een open plaats verblijft, ontmoet u snel nieuwe mensen en ontstaan er gemakkelijk nieuwe vriendschappen. De gezelligheid is werkelijk de allergrootste troef van het kamperen.

3.     Ruime keuze aan activiteiten

Een camping biedt de kampeerders talrijke activiteiten. Voor verveling hoeft u dus niet te vrezen. Overdag kunt u bijvoorbeeld zwemmen, vissen, petanque spelen, sporten, gezelschapsspelletjes spelen of deelnemen aan diverse openluchtspelen. ‘s Avonds genieten kampeerders van een kampvuur, huiselijke en gezellige etentjes, concerten en shows. Daarnaast behoort ook een bonte avond zeker tot de mogelijkheden.

4.     Voordelige formule

Kamperen is een heel voordelige vakantieformule. Voor uw verblijf hoeft u enkel het tarief van het vakantiepark of het kampeerterrein te betalen. Wat het eten betreft, bent u vrij om zelf te koken en uw familie of vrienden te verrassen met overheerlijke gerechtjes. Op die manier spaart u gegarandeerd heel wat centen uit.

5.     Eenvoud

De heersende sfeer op een camping is er een van eenvoud. De maaltijden zijn licht, de kopzorgen verdwijnen als sneeuw voor de zon, alles mag en bovendien hoeft u zich helemaal niet druk te maken over logistiek of organisatie. Kortom: de ideale manier om in complete rust en in alle vrijheid te genieten van het leven.

Bent u helemaal klaar om deze zomer te gaan kamperen? U hoeft enkel de hoogstnodige spullen mee te nemen en een goede slaapzak. Maar vergeet vooral niet om de beste mobilhome of wooncaravan alvast te reserveren via www.vakantieweb.be.