Lezersbrieven

 • Opzegging huurovereenkomst van een vakantiewoning door eigenaar
  Kunt u mij adviseren welke vermelding aangeduid moet worden in geval van een opzegging van een vakantie huurcontract door de eigenaar?
  En welke vergoeding zal de eigenaar aan de huurder moeten betalen?

  Mevr. V., D'Hannut

 • Vakantie verhuur en terugbetaling van borg in geval van opzegging
  Ik heb een probleem met een toekomstige huurder die mijn woning in Knokke wil huren, dankzij jullie vakantie website, voor 1 week van 18 tot 25 augustus. Deze huurder wil het saldo van de huur enkel en alleen maar betalen na de eerste dag van de huur periode. Wat niet werd overeengekomen in het begin van onze overeenkomst. Ik ben trouw op mijn wijze van onderhandelen en elke huurder betaald altijd het huurgeld voor de sleutels in bezit te nemen en dus voor zijn aankomst.
  Na verschillende voorstellen (visite van het pand voor de huurperiode enz...) blijft deze huurder op zijn posities en begint zelf over oplichting te spreken omdat ik niet wil ingaan op zijn voorstelt. Graag wil ik weten of ik de waarborgsom moet terug betalen en dat deze som dus voor de huurder als verloren kan geboekt worden omdat we samen hebben de besliggen hebben genomen om niet verder te gaan in deze huur.

  Mevr C., uit Knokke

 • Mondeling huurcontract voor een vakantiehuis
  Voor het verhuur van een klein vakantiehuisje aan een kennis voor 2 weken (huisje dat normaal nooit verhuurd wordt) hebben wij samen voor een mondeling overeenkomst gekozen en niet voor een schriftlelijk huurcontract (omdat wij vertrouwen hebben in elkaar, dus geen plaatsbeschrijving en het huisje is trouwens bekend voor de huurder enz ...). De clausules in uw vakantie huurovereenkomst voor een secondaire verblijf zijn hier niet echt nodig.
  Zou u mij kunnen bevestigen dat een mondeling huurcontract hier wel aanvaard kan worden in dit geval. Volgens de info-lijn van de Federale Overheidsdienst Financiën wordt dit wel toegestaan en volgens een andere bron niet.

  De Heer E., Musson