Op vakantie naar Bretagne

Op vakantie naar Bretagne is een voledige verandering van omgeving, verdiende rust en culturele en gastronomische ontdekkingen… Net wat u nodig hebt?

Hebt u al eens gedacht aan een reisje naar Bretagne? Deze regio is misschien niet de allerbekendste bij de Belgen, maar een echte aanrader als u er even tussenuit wilt in alle vrijheid.

Bretagne staat bekend voor zijn magnifieke kust, zijn sterke culturele identiteit, zijn megalieten, zijn gastronomie, zijn atypische patrimonium, zijn badsteden en zijn legendes.

Deze streek heeft bezoekers heel wat te bieden op allerlei vlakken. Op vakantie naar Bretagne, voor de sportievelingen is er een immense keuze aan watersporten: van kitesurfen tot strandzeilen, van een tochtje met een catamaran tot een kajakavontuur, van duiken tot vissen. Maar ook andere sporten zijn er alomtegenwoordig. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan paardrijden, wandelen of fietsen langs de kustlijn van maar liefst 2.700 kilometer. Of bent u eerder een liefhebber van wellness? In verschillende Bretoense steden vindt u kuuroorden, elk met hun eigen bewezen weldaden. Maar Bretagne heeft ook een rijk cultureel en architecturaal erfgoed: van de prehistorie (Carnac, de belangrijkste plaats met megalieten ter wereld) over de Keltische periode en de middeleeuwen (kastelen, kruisbeelden, kerken en kapelletjes in elk departement) tot moderne bouwwerken.

Bretagne heeft een zeer uitgesproken culturele identiteit en de Bretoenen zijn trotse, levendige mensen die met heel veel passie en gastvrijheid hun streek, taal en traditionele feesten delen.

U zult ongetwijfeld wegdromen bij de adembenemende Bretoense stranden en typische haventjes: de Côte du Granit rose, Quiberon, St-Malo, Cancale, de Golfe du Morbihan, de Rade de Brest, Plougrescant, de Pointe du Raz, Cap Fréhel…

Maar ook wanneer u wat verder van de kust weggaat, loont het landschap de moeite. U vindt er prachtige bossen: het bos van Brocéliande, de Monts d'Arrée, Rennes, Pontivy…

Als u deze buitengewone streek nog niet kent, dan is het hoog tijd dat u de Bretoense pracht gaat ontdekken! 

Raadpleeg onze advertentie in Bretagne en Côte d'Opale, klik hier.