De Opaalkust, of ook La Côte d’Opale genoemd

De Opaalkust, in het Frans “la Côte d’Opale” genoemd, reikt van Duinkerke over Saint-Omer tot Berck. Het is een uitgestrekte streek die toeristen heel wat moois te bieden heeft. Vakantieweb zet deze bestemming dan ook graag in de kijker!

De geschiedenis, de dorpen en steden, de natuur en de gastronomie van de Opaalkust: het zijn slechts enkele van de vele schatten die deze regio in petto heeft. De streek staat bekend om zijn zachte winter en zijn verfrissende zomer en biedt een hele waaier aan vakantiemogelijkheden voor vriendengroepen, gezinnen of koppels.

Zelfs in de winter weet de Opaalkust toeristen te bekoren, dankzij de diverse winteractiviteiten. Duinkerke is in de zomer een paradijs voor kitesurfers, maar in de winter wordt er een grote sneeuwpiste aangelegd. Saint-Omer wordt dan weer omgetoverd in een schaatspiste, waar uw kinderen zich helemaal kunnen uitleven. En misschien bindt u zelf ook wel de schaatsen aan? Verder is er ook nog Calais, waar de winter elk jaar feestelijk wordt ingeluid met talrijke activiteiten en animatie voor groot en klein. Beleef een onvergetelijke dag in de sneeuw: skiën, snowboarden of sleeën, het kan allemaal! Ook aan de allerkleinsten werd gedacht: zij kunnen sneeuwmannen of iglo’s bouwen in een afgebakende zone.

Ook in de zomer vindt u aan de Opaalkust sportieve activiteiten in overvloed: golf, tennis, watersporten (zeilwagen, vliegeren, speedsailing, kitesurfen, kanoën) en nog veel meer. Zowel in de zomer als in de winter kunt u aan de Opaalkust genieten van de frisse lucht, de uitgestrekte vlaktes en de uitzonderlijke natuurpracht: Cap Blanc-Nez en Gris-Nez, de baaien van de Canche en de Authie, de duinen (in Écault), de vele bossen, badplaatsen als Wimereux en Hardelot, en de stijlvolle badstad Touquet... Maar dat is nog niet alles! Bezoek ook de omgeving van Boulogne-sur-Mer en het hinterland, waar u een scala aan culturele activiteiten vindt, zoals het zeecentrum Nausicaá, de middeleeuwse stad Saint-Omer en zijn moerassen...

Langs de hele Opaalkust vindt u nog verschillende andere toeristische sites en monumenten, zoals het Nationaal Zeecentrum Nausicaá (Boulogne-sur-Mer), de ‘Colonne de la Grande Armée’, de citadellen van Calais, Boulogne en Montreuil, maar ook forten, kastelen, kerken, vuurtorens, enzovoort.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal pretparken (Bagatelle in Merlimont, Aqualud in Touquet) en ook de traditionele feesten, zoals ‘la fête des  Guénels’, mag u zeker niet missen.

Trakteer uzelf dus op een reisje naar de Opaalkust met Vakantieweb. Wij hebben voor u een ruim aanbod aan huurmogelijkheden: appartementen, vakantiewoningen, studio’s, chalets, chambres d’hôtes of typische woningen uit de streek. Voor een vakantie vol charme, ontdekking en rust kunt u terecht aan de Opaalkust!

Om al onze vakantiehuizen aan de Opaalkust te consulteren, klik hier.