Polen

Polen : 16 gouden attracties ontvingen de Golden Pin van Google Maps

02/09/2021

De gebruikers van Google Maps hebben aan zestien plaatsen in Polen de prestigieuze Golden Pin toegekend

Zo duiden ze de locaties aan die ze als de beste beoordelen. Van ‘s werelds grootste kasteel in Malbork en het Afrikaanse aquarium in Wroclaw, tot ‘s werelds eerste UNESCO Werelderfgoed in Krakau en 89 hectare groen in Poznan: Polen is een toeristische goudstandaad!

16

Kasteel in Malbork in het noorden van Polen

Deze adembenemende constructie, ook wel bekend als het Teutoonse kasteel, in Malbork is de machtigste vesting van Europa. Het wordt ook beschouwd als de grootste baksteenconstructie die ooit door mensenhanden is gebouwd

Lees meer

De Chrobry Wallen in Szczecin, West-Pommeren

Een ware schoonheid aan de rivieroever, dat zijn de “Chrobry Wallen”: een 500 meter lang terras, gebouwd tussen 1901 en 1921, waar je de pittoreske, monumentale gebouwen langs de Oder kunt bewonderen.

Lees meer

De bruggen in Stanczyki aan de noordelijke uiteinden van Mazurië

De bruggen in Stańczyki behoren tot de grootste in Polen.

Lees meer

Het Branicki paleis in Bialystok, "Pools Versailles"

Het Branicki paleis en -parkencomplex in Białystok, dat toepasselijk "Pools Versailles" wordt genoemd, is een van de meest indrukwekkende residenties in Polen en de barokke tuinen rond het paleis behoren tot de mooiste van Europa.

Lees meer

Het Levende Peperkoek Museum in Torun in Koejavië-Pommeren

Trots gelegen in het centrum van de historisch oude stad Toruń, is het Levende Peperkoek Museum een eerbetoon aan de banketbakkers geschiedenis van de stad, die dateert uit de 13e eeuw.

Lees meer

Afrykarium in de Zoo van Wroclaw in Neder-Silezië

Het Afrykarium is het eerste in Polen en het enige aquarium ter wereld dat gewijd is aan het ontdekken van de flora en fauna van slechts één continent: Afrika.

Lees meer

Miedzyrzecki vestingsplaats in Polen

Deze historische attractie biedt een uniek perspectief op Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

Zamoyski Paleis en Museum van Kozlowka, Oost-Polen

Het barokke-classicistische paleis- en parkcomplex in Kozłówka is een van de best bewaarde aristocratische residenties in Polen en tegenwoordig een nationaal historisch monument.

Lees meer

Kasteel van Krzyztopor in Ujazd

Het kasteel van Krzyztopór (volledig naam: Instituut voor Cultuur Krzyżtopór Kasteel in Ujazd) is een van de meest ongewone kastelen in Europa en is een prachtige getuigenis van de verbeelding van de excentrieke provinciebestuurder Krzysztof Ossoliński.

Lees meer

Koninklijk kasteel op de Wawel in Krakau

Het Koninklijk kasteel op de Wawel is een van de meest herkenbare kastelen in Polen.

Lees meer

De Rozenpassage te Lodz

Je moet het zien om het te geloven dat zoiets als de Rozenpassage in Łódź echt bestaat.

Lees meer

Het Citadelpark te Poznan

Ten noorden van de oude stad van Poznan is er de Winiary heuvel en 89 hectare aan groene gebieden die het Citadelpark worden genoemd.

Lees meer

Het Museum voor Dorpsarchitectuur in Sanok

Het Museum voor Dorpsarchitectuur in Sanok is een van de grootste openluchtmusea in Polen en biedt een uniek beeld van het leven in deze regio van Polen in de 19de en vroege 20ste eeuw.

Lees meer

Guido koolmijn in Zabrze

Gelegen in het centrum van Zabrze, is de cult achtige blauwe mijntoren van de "Kolejowy"-schacht het herkenningspunt van de historische Guido mijn.

Lees meer

De Jozef Elsner Filharmonie van Opole

Het Opole Filharmonisch Orkest, opgericht in 1947, is een van de belangrijkste symfonieorkesten in Polen en een van de meest gewaardeerde Poolse orkesten die in het buitenland optreden.

Lees meer

Koninklijk Park en Paleis Lazienki in Warschau

De plek voor zondagse ontmoetingen en wandelingen voor de inwoners van Warschau.

Lees meer