Polen

Polen : 16 gouden attracties ontvingen de Golden Pin van Google Maps

De gebruikers van Google Maps hebben aan zestien plaatsen in Polen de prestigieuze Golden Pin toegekend

Zo duiden ze de locaties aan die ze als de beste beoordelen. Van ‘s werelds grootste kasteel in Malbork en het Afrikaanse aquarium in Wroclaw, tot ‘s werelds eerste UNESCO Werelderfgoed in Krakau en 89 hectare groen in Poznan: Polen is een toeristische goudstandaad!

16

De Chrobry Wallen in Szczecin, West-Pommeren

Een ware schoonheid aan de rivieroever, dat zijn de “Chrobry Wallen”: een 500 meter lang terras, gebouwd tussen 1901 en 1921, waar je de pittoreske, monumentale gebouwen langs de Oder kunt bewonderen.

Lees meer

De bruggen in Stanczyki aan de noordelijke uiteinden van Mazurië

De bruggen in Stańczyki behoren tot de grootste in Polen.

Lees meer

Het Branicki paleis in Bialystok, "Pools Versailles"

Het Branicki paleis en -parkencomplex in Białystok, dat toepasselijk "Pools Versailles" wordt genoemd, is een van de meest indrukwekkende residenties in Polen en de barokke tuinen rond het paleis behoren tot de mooiste van Europa.

Lees meer

Het Levende Peperkoek Museum in Torun in Koejavië-Pommeren

Trots gelegen in het centrum van de historisch oude stad Toruń, is het Levende Peperkoek Museum een eerbetoon aan de banketbakkers geschiedenis van de stad, die dateert uit de 13e eeuw.

Lees meer

Afrykarium in de Zoo van Wroclaw in Neder-Silezië

Het Afrykarium is het eerste in Polen en het enige aquarium ter wereld dat gewijd is aan het ontdekken van de flora en fauna van slechts één continent: Afrika.

Lees meer