De Koninklijke serres in Laken openen hun deuren opnieuw voor het publiek!

De Koninklijke serres in Laken openen hun deuren opnieuw voor het publiek!

07/04/2022

De Koninklijke serres in Laken openen hun deuren voor het publiek van 15 april tot 8 mei. Ook de nocturnes staan terug op het programma, en dat op vrijdag, zaterdag en zondagavond, en op 18 april voor Paasmaandag.

visit.brussels

De routes van deze nieuwe editie doorkruisen kriskras de binnen- en buitenkant van de serres.

Er is een lange wandeling (ongeveer 2,5 uur) en een korte wandeling (1,5 uur). Onderweg kan je de tuinen van het Koninklijk domein bewonderen, oude ruïnes aan de oevers van een vijver en een gewelfde rozentuin. Binnen ontdekken de bezoekers het palmenplateau, de grote serres, de koepel van de wintertuin en de Oranjerie. Tijdens de nocturnes zal alleen de korte route toegankelijk zijn.

Toegangskaarten moeten op de website http://www.koninklijke-serres-royales.be gereserveerd worden, ook voor kinderen onder de 12 jaar voor wie het bezoek gratis is. Het zal niet mogelijk zijn ter plaatse tickets te kopen. De prijs van de bezoeken bedraagt 4 euro per persoon.

PBM

Er is een speciale begeleiding en een rondleiding van 2 uur voor personen met beperkte mobiliteit (PBM) op donderdag 28 april.