Afspraak bij Nausicaá, het grootste aquarium van Europa

Afspraak bij Nausicaá, het grootste aquarium van Europa

Omdat we in het leven ons geluk eigenhandig moeten maken, boden we onszelf een ontdekkingsdag met het gezin aan in het grootste aquarium van Europa. Dat was niet alleen heel plezierig, we hebben er ook veel dingen geleerd.

L. Merlier

Een kijkje achter de schermen van Nausicaá

Ik had een verrassing voor de kinderen geregeld en van tevoren de rondleiding achter de schermen van Nausicaá geboekt. Voor kinderen ouder dan 8 jaar is het inderdaad mogelijk om mee in de coulissen te duiken en een uur achter de schermen van het grootste aquarium van Europa te vertoeven. Zo kregen we toegang tot aquariumreservaten, viskeukens en een beter inzicht in de werking van het ‘Haute Mer’ bassin dat maar liefst 10.000 m3 water filtert. En bovendien waren we getuige van het voeren van haaien.

Ontdek de verschillende tentoonstellingen

De tentoonstellingen in Nausicaá zijn ook parels die u zullen hypnotiseren. U heeft toegang tot drie tentoonstellingen: « Des Rivages et des Hommes », « Voyage en haute mer » en « Dans l’œil du Climat ».

De eerste neemt ons mee op een geweldige tocht over de zeeën en herinnert aan de banden die altijd hebben bestaan tussen mens en zee. De tweede laat ons in de schoenen glijden van de ontdekkingsreizigers die de wijde oceanen gingen trotseren. En de derde benadrukt de klimaatverandering en de impact ervan op mariene ecosystemen.

Eerlijk gezegd zijn ze alle drie een bezoekje waard. De materie wordt er spelenderwijs voorgesteld en de parcours zijn meeslepend. U zit volop mee in actie. De scenografieën maken alles echt en adembenemend.

Onze favorieten

We hadden verschillende favorieten: de beroemde 18 meter lange tunnel die het ‘Grand Bassin’ doorkruist en het mogelijk maakt om vele ongelooflijke soorten te ontdekken. Een totale onderdompeling, waarbij verwondering en rust verzekerd zijn. Ook de ‘Grande Faille’ valt niet te missen: 7 meter hoog en de mogelijkheid om het onderwaterleven vanuit de diepte te observeren. De ‘Grande Baie’ is een volgende aanrader: we zouden er uren kunnen blijven om dit ongeziene panorama vanaf de tribunes observeren. Deze show vindt plaats in een baai die de grootste bioscoopschermen waardig is. 54 ton, 5 meter hoog en 20 meter lang: je moet het echt zien om het te geloven!

Florian Flahaut

Leerboekjes reserveren

Ik had ook het goede idee om bij het online kopen van onze tickets reeds leerboekjes voor de kinderen te reserveren. Hierdoor werd hun bezoek nog meer een ontdekkingstocht. De hele dag door vulden ze hun leerboekje in als echte kleine specialisten van het zeeleven.

H. Lamblin

Een hongertje?

Omdat ontdekken en leren ons vermoeid en hongerig maakte, zijn we uiteindelijk ‘s middags beland bij Calypso, het selfservice restaurant van Nausicaá. En om ‘s avonds na een dolle dag te ontspannen, maakten we gebruik van de Blue Bar, de nieuwe cateringruimte van Nausicaá. Het sterke punt? De ligging aan het strand, buiten Nausicaá!

H. Lamblin

De Opaalkust, de magie van authentieke charme…

Aan het einde van de tentoonstelling slenterden we door Boulogne-Sur-Mer en bewonderden we de boten van de grootste Franse vissershaven. We liepen vervolgens de hele kustlijn af. Wimereux, Le Portel, Equihen-Plage, Hardelot: aan magische plekken geen gebrek in deze regio. En toen beklommen we de kliffen, naar Deux Caps, om uit te waaien en de ongelooflijke landschappen te bewonderen.

Ik wil er meer over weten!

 

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆