Altijd onverwacht in Ierland

Altijd onverwacht in Ierland : ontdek de zes topregio’s

02/09/2021

Tel de charme van de ruige westkust, de romantische kastelen en Keltische legendes, de gezellige steden, de gastvrije bevolking en het heerlijke pubfood bij elkaar op en je volgende reisbestemming staat vast...Ierland!

Ierland! Of je nu 4 dagen of 4 weken de tijd hebt: je stuit altijd op iets onverwachts. In vogelvlucht door de zes topregio’s!

22

Dublin: levendige hoofdstad met dorpse sfeer

Het kleurrijke Dublin staat bij de meeste toeristen lager op de bucketlist dan pakweg een bezoek aan metropool Londen. Niet erg, zo behoudt de hoofdstad z’n intiem en tegelijkertijd erg levendig karakter. Dublin ademt geschiedenis. En die is onlosmakelijk verbonden met een aantal klassieke bezienswaardigheden

Lees meer

Creëer je eigen epos in het Eeuwenoude Oosten

Het eeuwenoude oosten van Ierland trakteert je op weelderige groene landschappen. Het katapulteert je ook naar het gevaarlijke verleden van kastelen en overheersingen, Hoge Koningen en Helden en de Vikingen, omgeven door de rivier de Shannon en de Ierse Zee.

Lees meer

Wild Atlantic Way: waar woeste rotsen flirten met de wilde oceaan

Achter elke bocht van de langste toeristische kustroute ter wereld schuilt een sensationeel vergezicht over torenhoge kliffen, levendige dorpen, verborgen stranden en prachtige indigoblauwe baaien.

Lees meer

Hidden Heartland: het ongerepte Ierland

De meeste toeristen trekken naar de Ierse kust. Maar Ierland bezit ook heel wat onontdekte pareltjes in het binnenland, waar het leven in z’n eigen tempo beweegt en de prachtige, waterrijke natuur domineert.

Lees meer

Belfast: eclectische mengelmoes van culturele en moderne schatten

De geschiedenis van de Victoriaanse grandeur, industriële toetsen en de bloeiende kunstcultuur is onmiskenbaar in Belfast. Ze dragen allemaal hun steentje bij tot de bruisende cultuur van de moderne stad.

Lees meer