Saône-et-Loire : vol verrassingen en schatten

Map

Kom mee naar Saône-et-Loire voor wandelingen langs kastelen, abdijen en wijngaarden. Ik verlaat de A6 richting Lyon en het zuiden en stop ergens tussen de heuvels die bezaaid zijn met wijngaarden om een streek te ontdekken die ik nog niet ken.

Tussen Chalon-sur-Saône en Mâcon volg ik kleine wegen die me langs kastelen, wijngaarden, abdijen, natuur en ambachtelijke markten leiden.
We bevinden ons in Zuid-Bourgogne, meer bepaald in het minder bekende departement Saône-et-Loire. Het zuiden verschilt wel degelijk van het noorden en de Grands Crus uit Pommard of Meursault.


Cluny was een van de grootste abdijen van Europa. Daarnaast vinden we hier ook heel wat elegante kastelen, zoals Cormatin, La Clayette en Pierre-de-Bresse. Aarzel niet om een fiets te huren om een van de vele “voies vertes” (groene routes) te volgen. Maar eerst proeven we samen van het departement Saône-et-Loire et zijn (lekkere) geheimen, zoals het bekende charolais-run.

Lees meer

FOTOREPORTAGE

10

Zeker niet te missen in Saône et Loire

Charolais gastronomie: Saône-et-Loire vol verrassingen en schatten

We bevinden ons in Zuid-Bourgogne, meer bepaald in het minder bekende departement Saône-et-Loire. Het zuiden verschilt wel degelijk van het noorden en de ...

Lees meer

Met de medewerking van