De culturele zomer 2021 van Nantes

De culturele zomer 2021 van Nantes

02/09/2021

De Franse stad Nantes bereidt zich voor op een mooie zomer. Tijdens de zomermaanden is de stad immers het decor van Le Voyage à Nantes, een route langs moderne kunstobjecten. Elk jaar verschijnen nieuwe kunstwerken en wordt de route langer.

De realisaties van al die jaren maken van de stad een openbaar museum waar achter elke straathoek een verrassing schuilt. De combinatie van vaste en tijdelijke installaties dompelen Nantes onder in een surrealistisch sfeertje. Maar Nantes ademt ook de sfeer van Parijs. Maar dan zonder de grote drukte en zonder de honderden selfiesticks. Welkom in de geboorteplaats van Jules Verne én de bakermat van het wereldbefaamde LU-koekje. Vanuit Brussel-Zuid elke dag rechtstreeks bereikbaar met de TGV.

Meer info

6

Bestemming Nantes en zijn metamorfose

In het verleden inspireerde Nantes Jules Verne en de surrealisten. Na de sluiting van de scheepswerven in 1987 bleef de stad echter achter als een verwoeste stad.

Lees meer

De zomer van Nantes de kunststad van het Frankrijk

Elk jaar, van begin juli tot midden september, is Nantes de kunststad van het Frankrijk. Dat is dit jaar niet anders. Le Voyage à Nantes nodigt tussen 3 juli tot 12 september opnieuw creatief talent uit.

Lees meer