De Franse Route naar Santiago de Compostella: Afdalen in Aragón

De Franse Route naar Santiago de Compostella: Afdalen in Aragón

Al eeuwenlang is Santiago de Compostella een populaire bestemming in Spanje. Jaarlijks legden vele christenen de tocht te voet af naar het Spaanse bedevaartsoord. De Codex Calixtinus, de eerste reisgids ter wereld, schoot hen hierbij te hulp. In de Codex wordt de Franse Route beschreven.

De Franse Route, de Camino Francés in het Spaans, beschrijft de pelgrimsroute vanuit Frankrijk naar de kathedraal van Santiago de Compostella. De 800 kilometer lange wandeling bereik je het graf van de apostel Jakobus. In de regio Aragón kun je de tocht beginnen. Je bevindt je hoog in de Pyreneeën en daalt af langs prachtige uitkijkpunten en karakteristieke dorpjes.

Via Navarra naar Santiago de Compostella over de Franse Route

De Franse Route naar Santiago de Compostella kent niet enkel een begin in Aragón. De regio Navarra, via Camino Baztanes, biedt een alternatief startpunt. Je maakt kennis de indrukwekkende architectuur in de dorpjes die je op deze route passeert. Je maakt ook een stop in Pamplona, de hoofdstad van de regio. Tijdens de San Fermínfeesten word je ondergedompeld in de Spaanse cultuur.

Lees meer

La Rioja op de Franse Route naar Santiago de Compostella

De regio La Rioja is de volgende etappe op de Franse Route. In deze regio ligt de oorsprong van de moderne Spaanse taal. In twee oude kloosters in het dorpje San Millán de la Cogolla liggen de eerste geschreven teksten in het Romaans bewaard. Maar La Rioja staat natuurlijk ook bekend om één ding: wijn. Je kunt op wijntour gaan langs de vele wijngaarden en -huizen of deze vanuit de lucht bekijken tijdens een ballonvaart over het landschap. Dit ligt allemaal voor je, nadat je de hoofdstad Logroño hebt bezocht.

Lees meer

De verdwaalde kunst van Gaudí op de Franse Route: Door Castilië en León naar Santiago de Compostella

De Franse route loopt voor een groot gedeelte door de regio Castilië en León. Op pad door het prachtige landschap kom je de steden Burgos, Frómista, Leon en Astorga tegen, die allemaal een bezoekje waard zijn. Ook tref je onderweg enkele ‘verdwaalde’ werken van Gaudí aan.

Lees meer

Eindpunt Santiago de Compostella in zicht op de Franse route: Mysteries en legendes in Galicië

Het mysterieuze Galicië is het eindpunt van de Franse Route. Je ontdekt hier Portomarín, ‘de overstroomde stad’, neemt deel aan sprookjesachtige rituelen en bereikt het eindpunt Santiago de Compostella. Een bestemming die niet alleen interessant is voor pelgrims.

Lees meer

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆