De Leiestreek

De Leiestreek : fietsend langs bierbrouwerijen en picknickplaatsen

Wie aan vakantie in West-Vlaanderen denkt, zit misschien al met zijn hoofd aan de kust of bij een stedentrip naar Brugge. Maar iets verderop, in de Leiestreek, lonken het heuvelachtige landschap en de natuur.

En hoe kun je dat beter ervaren dan met de fiets? ‘Op twee wielen tussen heuvels vol variatie’, zoals de titel van de fietstrip luidt. Het is één van de tien meerdaagse trips die door Toerisme Leiestreek zijn uitgestippeld. Een driedaagse fietstocht van 116,5 kilometer lang, die ons door het glooiende landschap van de Leiestreek loodst en kennis laat maken met indrukwekkende vergezichten, authentieke dorpjes en prachtige landschappen. Vol goede moed, met de elektrische fietsen in de aanslag, startten we in Kortrijk met deze verrassende route.

16

De Leiestreek: de picknickkast

Eenmaal aangekomen in Bellegem, passeren we de brouwerij Omer Vander Ghinste.

Lees meer

Tot rust komen bij PassaDia in Zwevegem

Bij aankomst in Zwevegem zit de eerste dag en daarmee ook de eerste 45 kilometer van de driedaagse fietstocht erop.

Lees meer

Transfo Circuit is een uniek herbestemmingsproject

Vol goede moed en nieuwe energie hijsen we ons weer op ons stalen, elektrisch aangedreven ros.

Lees meer

Brouwerij ’t Verzet: bier met gember of balsamico, voor ieder wat wils

We herpakken ons op knooppunt 31 en zetten koers richting Anzegem. Het einddoel is Brouwerij ’t Verzet, een lokale bierbrouwerij waar drie ex-studiegenoten experimenteren met verrassende ingrediënten en smaakcombinaties.

Lees meer

Anzegem: slapen als een roosje in La Rozerie

We laten de brouwerij achter ons en begeven ons naar Bed & Breakfast La Rozerie, de eindbestemming van vandaag. Na weer flink wat kilometers in de benen te hebben, zijn we blij met dit vooruitzicht.

Lees meer


OOK INTERESSANT VOOR JOU