Ontdek de week van de Italiaanse gastronomie 2.0 : rendez-vous in Hotel Amigo te Brussel

Al sinds 2016 vindt in de tweede helft van november overal ter wereld, ook in Brussel, de week van de Italiaanse gastronomie plaats.

Om de alom bekende reden kan dat dit jaar tussen 23 en 29 november niet op de normale manier verlopen. Maar voor alles is een oplossing. Drie chefs, één restaurant, drie prachtige regio’s en drie authentieke Italiaanse gerechten, dat is wat je van ons geserveerd krijgt. De rijke Italiaanse keuken op een plateautje. En je hoeft er niet eens de deur voor uit te gaan. Smakelijk!

Fotoreportage

21

TOSCANY

Igor Rosi, chef Bocconi restaurant

Igor is al 4 jaar de chef van het Bocconi restaurant in het prestigieuze hotel Amigo in Brussel. ‘Ik heb niet graag dat ze me chef noemen, dat mogen ze doen ...

Lees meer

Lombardië

Giorgio Scainelli junior souschef Bocconi restaurant

Giorgio komt uit een klein dorpje vlakbij Bergamo, de hoofdstad van de regio Bergamo in de provincie Lombardije. Al van kindsbeen af assisteerde hij zijn ...

Lees meer

CAMPANIA

Vincenzo Munno chef de partie Bocconi restaurant

Vincenzo stamt uit een bakkersfamilie en werd geboren in Caserta, zo’n 50 km van Napels, de hoofdstad van Campania. Tijdens familiebijeenkomsten werd er ...

Lees meer

Ambassadrice van Italië in België Elena Basile over het belang van lokale gastronomie

‘Een gezonde en lokale voeding, vertegenwoordigd door onze regionale keukens en streekgerechten, is een patrimonium dat beschermd dient te worden’, zegt ...

Lees meer