Fijnproeven op Kreta

Fijnproeven op Kreta : ontdek de echte Griekse smaken

02/09/2021

Werkelijk iedereen droomt weg bij het idee van prachtige stranden, karaktervolle dorpjes en stadjes en een adembenemende natuur. Voeg daar een heerlijke lokale keuken aan toe en je tovert een reisbestemming meteen om tot een walhalla voor foodies.

Eten is immers een fantastische manier om bij te leren over de cultuur van een land. Kreta beschikt over alle bovengenoemde magische ingrediënten en werd dus al snel gebombardeerd tot één van de populairste bestemmingen van Griekenland. Import kent het eiland niet, zowat alle ingrediënten worden lokaal en op kleinschalige basis verbouwd. Verslavend lekker? Jazeker!

Het grootste Griekse eiland dat zich in de Middellandse Zee situeert telt meer dan 1000 kilometer aan kustlijn waarlangs prachtige goudgele stranden kronkelen. Geen wonder dat het in combinatie met de palmenbossen, steile kliffen en kloven én z’n kleurrijke olijf-, sinaasappel- en wijngaarden bekend staat als de nummer één vakantiebestemming van Griekenland. En dan vermelden we de rijke cultuur én dat heerlijke Mediterraan klimaat nog niet eens. Want de dagtemperatuur in de winter zakt niet onder de 17 graden. Maar het hoogtepunt tijdens je verkenning van het gevarieerde eiland blijft toch wel de explosie van smaken in de lokale mezze en die heerlijke aperitief met bijhorende zonsondergang en verkoelende briesje. Smaakt dat naar meer?

12

Waar proef je nu de échte Griekse smaken?

We geven het eerlijk toe: het is moeilijk om te kiezen op welk terras je jezelf moet neervlijen tijdens je kuiertocht door het doolhof van lommerrijke straatjes, steile pastel gekleurde trapjes, de prachtige havens en de authentieke, gezellige pleintjes onder een strakblauwe hemel.

Lees meer

Dat heerlijke mediterrane dieet

Op je lijn letten tijdens je verblijf? Je zal er eens goed om lachen, want een vakantie betekent meestal dat je alle remmen losgooit. Maar tijdens je reis door Kreta is dat “diëten” eigenlijk niet zo abnormaal.

Lees meer

Biologische wijntjes nippen bij de wijnboer

Je bent ongetwijfeld bekend met de Retsina wijn die rijkelijk vloeit in de Griekse tavernes in België. Maar de grond in Kreta vormt de ideale uitvalsbasis voor veel meer soorten wijnen.

Lees meer

Leer de kneepjes van het vak tijdens een gezellige kookcursus

Tijdens je reis door het Griekse eiland krijg je ook de kans om de Griekse kookwijze zelf aan te leren.

Lees meer