Werkelijk iedereen droomt weg bij het idee van prachtige stranden, karaktervolle dorpjes en stadjes en een adembenemende natuur. Voeg daar een heerlijke lokale keuken aan toe en je tovert een reisbestemming meteen om tot een walhalla voor foodies.
Eten is immers een fantastische manier om bij te leren over de cultuur van een land. Kreta beschikt over alle bovengenoemde magische ingrediënten en werd dus al snel gebombardeerd tot één van de populairste bestemmingen van Griekenland. Import kent het eiland niet, zowat alle ingrediënten worden lokaal en op kleinschalige basis verbouwd. Verslavend lekker? Jazeker!
Het grootste Griekse eiland dat zich in de Middellandse Zee situeert telt meer dan 1000 kilometer aan kustlijn waarlangs prachtige goudgele stranden kronkelen. Geen wonder dat het in combinatie met de palmenbossen, steile kliffen en kloven én z’n kleurrijke olijf-, sinaasappel- en wijngaarden bekend staat als de nummer één vakantiebestemming van Griekenland. En dan vermelden we de rijke cultuur én dat heerlijke Mediterraan klimaat nog niet eens. Want de dagtemperatuur in de winter zakt niet onder de 17 graden. Maar het hoogtepunt tijdens je verkenning van het gevarieerde eiland blijft toch wel de explosie van smaken in de lokale mezze en die heerlijke aperitief met bijhorende zonsondergang en verkoelende briesje. Smaakt dat naar meer?