Oezbekistan

Oezbekistan : drie landen in één op de Zijderoute

Hier ben ik dan, in Oezbekistan, een kleine republiek in Centraal-Azië. En wie aan Oezbekistan denkt, denkt natuurlijk automatisch aan de Zijderoute.

De Zijderoute verbond China en het Westen over een afstand van 7.000 km en doorkruiste enkele onbekende landen die vandaag allemaal een naam eindigend op “-stan” hebben gekregen: Kazachstan, Tadjikistan, Kirgistan (of Kirgizië) … Door die bergachtige landen met diepe valleien en ongenadige woestijnen trokken rijke caravanen.
En wie aan Oezbekistan denkt, ziet natuurlijk ook de beroemde minaretten en blauwe koepels van Samarkand, Bukhara, Khiva en Tasjkent voor zich. De namen van die steden alleen al roepen avontuur en mysterie op. Naast de pracht van de landschappen en de rijkdom van de gebouwen, zijn de geurige en kleurrijke markten en de muziek en traditionele dansen typisch voor Oezbekistan. De hartelijke Oezbeken laten je onmiddellijk welkom voelen in het land.
Ik ben helemaal klaar voor een tocht door dit land met Chinese trekken, Russische borden, Arabische inscripties en soms Mongoolse gezichten.

14

Samarkand de Grote, waar twee werelden samenkomen

De naam van deze stad doet menig reiziger dromen, en dat al eeuwenlang.

Lees meer

Tasjkent, stenen stad in een geschiedenisboek

Ergens tussen China, Rusland, India en Iran, ligt de republiek Oezbekistan op het kruispunt van keizerrijken en culturen.

Lees meer

Bukhara, geboren in een oase aan de poorten van de woestijn

Oezbekistan is een kruispunt van religies en bevat verschillende gebouwen die verhalen vertellen uit het boeddhisme, zoroastrisme, hindoeisme, manicheïsme, judaïsme, oosters Christendom en natuurlijk de islam…

Lees meer

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆