Op bedevaart naar Santiago de Compostella: al rijdend op een paard

Op bedevaart naar Santiago de Compostella: al rijdend op een paard

Wie aan Santiago de Compostella denkt, denkt aan wandelen. Vandaag de dag besluiten pelgrims om het over een andere boeg te gooien.

Zo zijn er comfortabelere manieren: ze nemen het paard. Via de bergpas van Aragón, langs natuurparken doorkruis je de vele historische dorpjes om uiteindelijk aan de kathedraal in Santiago de Compostella te eindigen.

Goede voorbereiding is noodzakelijk

Wie de route te paard wil afleggen zal dat goed moeten voorbereiden. Ten eerste, moet je een goed en gezond paard kiezen die flink wat kilometers kan wandelen. Het paard moet vooraleer je vertrekt een bezoek aan de dierenarts brengen voor een check-up en de nodige vaccinaties. Daarnaast moet het dier getraind worden om de zware bagage te kunnen dragen voor een langere tijd. Je legt de weg namelijk niet af in een paar uur, maar in dagen of weken. Vergeet ook niet om een verzekering te nemen op het paard, moest het onderweg gewond raken. Bovendien ondernemen ruiters een voorbereidende reis. Ze leggen de weg voor een eerste keer af zonder paard en regelen de plaatsen waar het paard kan overnachten. De ruiters regelen een stal voor hun dier en laten zakken voer achter zodat het eten heeft onderweg. Eigenlijk leg je de bedevaart af met z’n tweetjes. Je moet dagelijks rekening houden met het paard zijn voeding, hygiëne, gezondheid en comfort.

Tijdens de route

De Camino de Compostella te paard doen is een fantastische ervaring om in contact te komen met de natuur. Ook hier moet je minstens 100 kilometer te paard hebben afgelegd naar Santiago om het certificaat ‘De Compostela’ te ontvangen. Bij elke etappe laat je je pelgrimspaspoort afstempelen.

Belangrijk & niet te vergeten!

De officiële papieren van het paard moet je altijd op zak hebben. Controleer de weersvoorspelling en vertrek niet als het extreem regenachtig of heet wordt. Vermijdt in de zomer om op het heetst van de dag te rijden. Dat is ongezond voor jezelf en voor jouw paard. Plan vrij korte etappes zodat het paard voldoende kan rusten en eten. En misschien nog het meest belangrijke: je moet de lokale politie op de hoogte stellen wanneer je in Santiago de Compostella aankomt, zodat zij je de tijden en routes kunnen vertellen om het paard naar de stad en naar de kathedraal te brengen. Je zal ook een vergunning ontvangen van de politie zodat je het plein Plaza del Obradoiro kan betreden.

 

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆