Rioja: tussen wijn en architectuur

Rioja: tussen wijn en architectuur

11/10/2021

In Spanje, met Rioja op kop, is wijntoerisme trendiër dan ooit. De wijnen kunnen concurreren met de beste ter wereld en hun bodega’s staan bekend om hun prachtige architectuur.

Steeds meer wijnhuizen halen beroemde architecten over de streep. Dat ze in Rioja net die twee troeven uitspelen is geniaal. Voeg daar nog de prachtige natuur en de lokale gastronomie bij en je hebt alle ingrediënten voor een smaakvolle roadtrip.

14

Wijntoerisme: de Riojastreek te verkennen

De kleurrijke poëzie van de in herfsttinten gehulde wijngaarden is een lust voor het oog. Geen betere periode dan het najaar om de Riojastreek te verkennen, wanneer de felgekleurde wijngaarden afsteken tegen de besneeuwde bergtoppen.

Lees meer

Bodega bezoeken: het futuristische Ysios of de hippe Finca de los Ardinos

Een van de bekendste wijnhuizen is Ysios, ontworpen door Santiago Calatrava. Een Spaans architect wiens stijl als neo-futuristisch wordt omschreven.

Lees meer

Spaanse Rioja: Marqués de Riscal en Marqués de Murrieta

De golvende staalplaten in rood, zilver en goud steken fel af tegen het idyllische dorpje Elciego, waarvan de oude kerktoren het contrast nog meer in de verf zet.

Lees meer

Het strakke Bodegas Baigorri, het balkon van de Rioja

Onze camera draait overuren als we van Logroño naar Samaniego de Ebrorivier volgen. Met stip het mooiste stuk van de reis. Zeker als we het Cantabrisch gebergte inrijden en terechtkomen bij een goed bewaard geheim: het balkon van de Rioja.

Lees meer