Tokyo en Kyoto

Tokyo en Kyoto : must-sees in het land van de rijzende zon

Wat een ervaring, die reis naar het keizerrijk Japan! Alles daar is anders en ik ben er zelfs een beetje door van mijn melk gebracht.

Op weg naar twee fascinerende steden die, om het met een cliché uit te drukken, verrassend en traditioneel zijn. In het hart van Japan verbergen het veelzijdige Tokyo en zijn oude rivaal Kyoto heel wat geheimen. De hoge torens, trendy winkelcentra, historische wijken en de traditie die overal nog zichtbaar is… De twee steden symboliseren perfect het land van de rijzende zon, waar het verleden en de toekomst samenkomen…

21

Tokyo, moderne hoofdstad van het oosten, Kyoto, oude keizerlijke hoofdstad

Met 13 miljoen inwoners in het centrum van de stad is Tokyo de grootste metropool ter wereld. In totaal wonen er zelfs 42 miljoen mensen op een totaal van 125 miljoen in heel Japan! Rond de stad zijn ontelbaar veel dorpen en gehuchten ontstaan.

Lees meer

Tokyo: een stedelijke jungle die zich gemakkelijk laat temmen

Op het eerste gezicht lijkt de enorme en levendige stad wat overweldigend. Maar we blijven zen…

Lees meer

Het andere Japan in het gezoezemoes van Tokyo

Na een bezoek aan de tempels en wandelingen door de stille tuinen van Tokyo, leer je de andere kant van de stad het beste kennen door naar het hart van de actie te gaan: het lawaai, de glitter, buitensporigheid en gekte in de stad houden nooit op.

Lees meer

Senso-Ji, boeddhistische tempel gewijd aan Guanyin in Tokyo

Onmisbaar in Tokyo: Senso-Ji. Het religieuze complex in de wijk Asakusa is een mix van traditie en moderniteit en ligt niet ver van de rivier Sumida die door de hoofstad loopt.

Lees meer

De grootste shintoïstische plek in Japan: Meiji Jingu

Nog een plek die zeker een bezoek waard is: Meiji Jingu en zijn tuinen, pagodes, meren en wegen die verloren lopen in het struikgewas… De plek is gewijd aan keizer Meiji, die de poorten van Japan open gezet heeft voor het Westen.

Lees meer

Kyoto, oude keizerlijke hoofdstad van Japan

Kyoto, de oude keizerlijke hoofdstad van Japan, heeft dan wel plaats geruimd voor Tokyo, maar je eerste ontmoeting met de stad zal daarom niet minder overweldigend zijn.

Lees meer

Uitzonderlijke Japanse tuinen in Kyoto tot aan het Gouden Paviljoen

Er zijn ontelbaar veel Japanse tuinen, maar er bestaan maar drie stijlen: theetuinen, klassieke tuinen en droge tuinen of zen tuinen.

Lees meer

De mening van Eric over Japan

Goed nieuws: je hebt geen visum nodig om naar Japan te gaan. Een geldig paspoort is voldoende.

Lees meer

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆