Visperterminen , de hoogste wijngaarden van Europa

Visperterminen , de hoogste wijngaarden van Europa

Zwitserse wijnen zijn hier niet zó bekend, maar ze scoren wel hoog op ons lijstje. Het kanton Wallis is met 5236ha wijngaarden de grootste wijnproducent van Zwitserland. Wijnbouwers moeten hier vooral bestand zijn tegen hoogtevrees, want de wijngaarden liggen tussen de 300 en +1150m. Wij trokken onze hiking boots aan en klommen naar Visperterminen, de hoogst gelegen wijngaarden van Europa. Want het is hier dat de Parel van de Alpenwijnen rijpt.

12

 

Visperterminen wijngaarden in de warmste en droogste regio van Zwitserland

Kort na de 35km lange Lötschbergtunnel, komt onze trein schurend tot stilstand in het drukke station van Visp. Echt pittoresk kan je deze stad niet noemen, maar de Visper Altstadt is dat wel.

Lees meer

Visperterminen: hedendaags én traditioneel

In Understalden laten we de wijngaarden even links liggen en stoppen we aan de St. Jodern Kellerei, een coöperatieve van Visperse wijnboeren. Het strak modern gebouw, dat vooral binnenin hip oogt, is een soort anachronisme in een omgeving waar houten huisjes de norm zijn.

Lees meer

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆