Wielkopolska

Wielkopolska : de meest gevarieerde regio van Polen

02/12/2021

In het westelijke deel van Polen, op een – figuurlijke – steenworp van de Duitse hoofdstad Berlijn, ligt Wielkopolska. Bij ons beter bekend als de provincie Groot-Polen.

De regio kan uitpakken met prachtige bossen, een overaanbod aan meren, kastelen, paleizen, interessante plekken voor liefhebbers van industrieel toerisme én één van de oudste Poolse steden: Poznan. Voor wie zich wil verdiepen in de Poolse geschiedenis is deze regio trouwens een droomplek. Naast Poznan heeft immers ook de stad Gniezno een eeuwenlange geschiedenis. Het was niet alleen historisch de eerste hoofdstad van Polen, het blijft tot op vandaag de hoofdzetel van de Katholieke Kerk in Polen.

24

Geschiedenis à volonté

De geweldige landschappen en ongerepte natuur, in combinatie met een eeuwenoude geschiedenis, maken Polen steeds populairder als het ultieme fietsland...

Lees meer

Tel de waterplassen

Het Wielkopolska-fietsroute-systeem heeft op dit moment zeven lange afstand trajecten in de aanbieding. Eén van de mooiste en meest inspirerende is ongetwijfeld de Honderd Meren Route.

Lees meer