Wij weten van wandelen’

Wij weten van wandelen’ : in Vlaams-Brabant: #dewandelprovincie

02/09/2021

Vlaams-Brabant profileert zichzelf als #dewandelprovincie door z’n diverse wandelgebieden met elk hun eigen karakter en curiositeiten. Zes wandelliefhebbers sommen elk hun favoriete plekjes op. Klauteren in de bomen met de kids in de feeërieke sprookjesbossen of naar de steilere wijnhellingen voor de meer gevorderde wandelaar? Wandelen in Vlaams-Brabant, da’s buiten-gewoon!

Deze reportage kwam tot stand in samenwerking met Toerisme Vlaams-Brabant.

12

Vlaams-Brabant: “Het einde van de wereld ligt om de hoek”. Dorien

Voor de jonge Dorien werkt een wandeling in de relaxerende natuur als een herbronningskuur en ideaal me time-momentje na een drukke werkdag.

Lees meer

Vlaams-Brabant. “Prachtige natuur en interessante mensen: je kan je onmogelijk vervelen”. Luc

De onaangeroerde natuur verkennen, authentieke cafeetjes bezoeken en praatlustige wandelaars ontmoeten: da’s het leven volgens Luc.

Lees meer

Vlaams-Brabant. “Geef je wandelingen een vleugje avontuur en je hebt je kinderen helemaal mee”. Britt

Britt herontdekte het plezier van wandelen – net zoals vele Vlamingen – tijdens de coronacrisis. Met het hele gezin werd de buurt verkennen net een avontuur. Toch blijft het een uitdaging om de kinderen enthousiast te krijgen voor een wandeling. Haar missie?

Lees meer

Vlaams-Brabant. “Als ik last heb van hoofdpijn, neem ik geen pijnstiller maar ga ik naar buiten”. Noël

Wandelen is gezond, en dat beaamt wandelliefhebber Noël maar al te graag. Hij tankt regelmatig wat extra lucht in zijn omgeving.

Lees meer

Vlaams-Brabant. “Zonder drempels de natuur in". Nicki

Een wandeling in de natuur is voor personen met een beperkte mobiliteit geen evidentie. Maar volgens Nicki is het wel een basisrecht.

Lees meer

Vlaams-Brabant. “Voor prachtige trektochten van meerdere dagen hoef je niet ver te reizen”. Dieter

Hiken is steeds een avontuur, en daar kent Dieter uit Haacht alles van. Wandelschoenen aan en er even tussenuit knijpen: da’s ontsnappen aan de alledaagse stress.

Lees meer