Zagreb

Zagreb : een verrassende citytrip

Zagreb heeft een goeie vibe. Het is een verrassende en hippe bestemming met interessante architecturale highlights. Het doet soms denken aan Wenen, maar met een trendy Berlijnse ambiance.

Street art, leuke shops, veel groen, goeie betaalbare restaurants en terrasjes in overvloed zijn de perfecte ingrediënten voor een originele citytrip. Volg de gids.

23

De bovenstad het oudste gedeelte van Zagreb

De bovenstad, het oudste gedeelte van Zagreb, bereik je met de kortste kabelbaan ter wereld en is zonder discussie het gezelligst.

Lees meer

Ondergrondse gangen en originele musea in Zagreb

Een bijzondere plek, die het oosten van de stad met het westen verbindt, is de Grič tunnel, een labyrint van onderaardse gangen met een centrale hall, die in WO2 werden gebruikt als schuilkelder en als vluchtweg.

Lees meer

Leuke markten in het centrum van Zagreb

Het autovrije centrum begint aan Jelačić Square, genoemd naar een held uit de revolutie van 1848. Zijn standbeeld pronkt in het midden. Vlakbij is de niet te missen Dolac markt waar vaak kleurrijke figuren uit de omgeving hun verse groenten, fruit en bloemen komen verkopen. De prijzen zijn er enorm gunstig.

Lees meer

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆